Gedwongen reis مَخاضْ

03 februari 2023
12:00 tot 13:00
Locatie: Deventer Schouwburg

Sinds kort woont de Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha (60 jaar) in Deventer, op een boot met ruim 100 andere asielzoekers. Hoe kwam hij hier en wat kwam hij tegen onderweg?

Nachwan Alrajab Agha toont met het toneelstuk ‘Gedwongen reis’ een vluchtverhaal gebaseerd op die van hem maar die niet op zichzelf staat. Hij wil het delen met Deventer, de plek waar hij nu verblijft en laten zien wie Syriers zijn en waarom ze hier zijn gekomen.
Nachwan Alrajab Agha heeft ervaring als acteur in Syrie en speelde mee in meerdere toneelstukken. Hij regisseert ‘Gedwongen reis’ en brengt als cast (Syrische) vluchtelingen mee waarvan de meesten verblijven op de boot.
Nachwan komt uit de stad Homs in Syrie. Hij is gevlucht voor het huidige regime van Al-Assad. Zijn vrouw is achtergebleven en zijn twee kinderen zijn al eerder gevlucht en verblijven buiten Nederland.

Vraaggesprek

Na het toneelstuk is er een vraaggesprek met de regisseur en acteurs. Er is hierbij een tolk aanwezig (Arabisch, Nederlands, Engels).
Vervolgens kan iedereen elkaar ontmoeten in het theatercafe. De bar is open!

Gedwongen reis

‘Gedwongen reis’ is een toneelstuk zonder tekst. Regie & script is van Nachwan Alrajab Agha.
De productie is een samenwerking tussen Kunstcircuit, Bureau de Werkvloer en Deventer Schouwburg.
De toegang is gratis. Reserveren verplicht. Een donatie wordt gewaardeerd.
Meer weten of reserveren? Klik hier.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.