Paralympische Talentdag

21 april 2024
09:00 tot 15:30
Locatie: Papendal

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar oud, sportief, gemotiveerd en heb je een lichamelijk, visuele en/of licht verstandelijke handicap? Dan ben jij wellicht de talentvolle sporter die we zoeken. Meld je aan via de pre-registratie en ontdek of jij kunt deelnemen aan de Paralympische Talentdag.

Op zondag 21 april 2024 organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de veertiende editie van de Paralympische Talentdag op Papendal. Deze dag biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken of jij het talent bezit om de top te bereiken. Bekijk de sporten waar we talent voor zoeken via de Paralympische Talentdag. Op de website van het NOC/NSF vind je meer informatie.

Hoe ziet de Paralympische Talentdag eruit?

De talentdag begint met een gezamenlijke opening met welkomstwoorden en een introductie. Daarna volgt iedere deelnemer een persoonlijk dagprogramma met vier rondes. Elke ronde bestaat uit sportieve clinics en/of interactieve presentaties. Denk bij sportieve clinics aan sporten als rolstoelbasketbal, wielrennen of tafeltennis. Bij interactieve presentaties moet je eerder denken aan zwemmen of snowboarden (er is geen zwembad op Papendal en ook geen sneeuwhelling).

Persoonlijk dagprogramma

Het persoonlijk dagprogramma wordt vooraf voor jou samengesteld door een aantal experts. Er wordt hierbij gekeken naar o.a. jouw leeftijd, sportachtergrond, type handicap/classificatie en eigen interesses/voorkeuren. Vaak wordt een deelnemer ingedeeld bij sporten die iemand al kent of die iemand zelf heeft aangegeven, soms ook bij nieuwe of verrassende sporten. In dat geval denken de experts dat je mogelijk kansrijk kunt zijn in die sport en het zeker de moeite waard is om te verkennen of je hier plezier aan beleeft.

Er zijn op de Paralympische Talentdag meerdere experts aanwezig die jou zo goed mogelijk gaan helpen om de rondes uit te voeren en jou van advies te voorzien. Dit zijn de medewerkers van TeamNL, coaches, wetenschappers en classifiers. Zij zijn er om al jouw vragen over paralympische topsport te beantwoorden. Ook is er een ‘ouderbijeenkomst’ voor meereizende ouders, verzorgers of begeleiders. Hierin vertelt een TeamNL-atleet mét diens ouder meer over het leven als topsporter. Uiteraard is er ook hier ruim de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

We gaan ervan uit dat je als deelnemer beschikt over:

  • Intrinsieke motivatie: passie voor sport en een sterke drive om jezelf te verbeteren.
  • Bereidheid om naar Papendal te komen: het evenement vindt plaats op het inspirerende sportcentrum Papendal.
  • Basis sport- en beweegniveau: een solide basis in sport en beweging, binnen de mogelijkheden van jouw handicap, zodat je het maximale uit de Paralympische Talentdag kunt halen.

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.