Meedoen zonder drempels: geslaagde dag!

De ambassadeurs van Iedereen Actief die het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein opbouwen, een groep cursisten voor de Toegankelijkheidstraining, een locatie die wordt getest op toegankelijkheid en ruim dertig sporters die de bootcampserie afsluiten met yoga en heel veel blije gezichten: alle ingrediënten voor een mooie zaterdag zijn aanwezig. Dat is dan ook precies wat het is: een mooie dag voor meedoen zonder drempels.

Zes enthousiaste vrijwilligers bij de aanhanger van de Sportcarrousel

Terwijl Michael, Johan, Auke en Merette, samen met coaches Caren en Gerben het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein opzetten in de grote zaal bij TTV Swift, volgt in de kantine een groep mensen de training tot toegankelijkheidsambassadeur. De cursisten krijgen de vraag voorgelegd wat we nu eigenlijk verstaan onder toegankelijkheid. Is een accommodatie toegankelijk als je er met een rolstoel in kunt? Of houdt toegankelijk meer in? Het gaat immers ook om gastvrijheid, je welkom voelen, respect hebben voor iedereen. Met de Ongehinderd app zijn accommodaties heel goed te testen (en iedereen kan de resultaten opzoeken via de app), maar Iedereen Actief wil ook – met de toegankelijkheidsambassadeurs – zelf een rapport opstellen over geteste locaties/verenigingen en daarover met de verantwoordelijke mensen in gesprek. Op een positieve manier samen kijken naar wat er eventueel beter kan en hoe dat gerealiseerd kan worden. Als iedereen de app heeft geïnstalleerd wordt de opgedane kennis meteen bij de locatie van Swift in de praktijk gebracht. ’s Middags test een tweede groep ambassadeurs de locatie van Voetbalvereniging DAVO.

Fris en fit aan de start van het nieuwe seizoen

Tijdens de zomer konden de sporters van de Sallandse en de Deventer Sportploeg op maar liefst vier plekken in Raalte en Deventer elke week meedoen aan een bootcamp, mede dankzij de financiële bijdrage van Special Olympics Nederland. Onder het motto: ‘Scoor je PR’ werden de spieren getraind, de conditie opgebouwd en konden sportmaatjes weer fijn samen sporten. Zo staan deze sporters straks fris en fit aan de start van het nieuwe seizoen. Deze zaterdagmiddag worden de bootcamps gezamenlijk afgesloten. Met natuurlijk… een bootcamp, dit keer in de zaal, en vervolgens een rondje over het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein. De sporters hebben elkaar de afgelopen weken alleen in de kleine bootcampgroepjes gezien, nu is het eindelijk weer mogelijk om meer sportvrienden te ontmoeten. Dat levert heel veel blije gezichten op!

Yoga

Heel bijzonder is de afsluiting met een Yogasessie, gegeven door (kinder)yogadocente Irina Malakhova. Voor het overgrote deel van de sporters is dat een geheel nieuwe ervaring, en soms een tikkeltje onwennig, maar bijna allemaal doen ze enthousiast mee. ‘Wat leuk om te doen’, lacht Irina. ‘Dit is een groep waar je fijn mee kunt werken!’

Iedereen Actief organiseerde deze dag in samenwerking met de Deventer Sportploeg, Fooruit en Kunstcircuit Deventer.

Meer foto’s vindt u op Facebook.

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.