Twee miljoen Nederlanders hebben een beperking, ze zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Sinds 2016 geldt het VN-verdrag handicap in Nederland. Het doel van dit verdrag is dat de positie van mensen met een beperking verbetert.
Meer over het VN-Verdrag handicap leest u hier.

Overal aan meedoen

Mensen met een beperking kunnen niet altijd meedoen in de samenleving. Zo is zelfstandig reizen met het openbaar vervoer lastig voor rolstoelers. Of denk aan blinden die een studie willen volgen, of een brief van de gemeente ontvangen. In het VN-verdrag Handicap staat wat Nederland moet doen om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Op alle terreinen die voor hen, net als voor ieder ander, belangrijk zijn. Bijvoorbeeld werk, onderwijs, vervoer, cultuur, sport en andere vrijetijdsbesteding.

Fooruit

Stichting Fooruit behartigt de belangen van mensen met een beperking zowel individueel als voor de doelgroep als zodanig om te voorkomen dat die beperking ontplooiing en deelname aan de samenleving in de weg staat. Door initiƫren, stimuleren en coƶrdineren van allerlei activiteiten die gericht zijn op de verwezenlijking van participatie van mensen met een beperking in de Deventer samenleving.

Informatie

Fooruit is een stichting die volledig draait op vrijwilligers. Bij Fooruit kunt u terecht voor informatie op allerlei gebieden: Vervoer, voorlichting, toegankelijkheid en nog veel meer. Ook vindt u er een luisterend oor.

Meer informatie over Fooruit vindt u hier.

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.