Professional Assistant

Iedere jongere heeft talent! Daar zijn ze overtuigd bij de opleiding tot Professional Assistent.  Het zit soms verstopt, maar de potentie is altijd aanwezig. Het ontwikkelen van talent begint met het ontdekken wat de jongere leuk vindt. Vrije tijd in de vorm van sport of hobby’s bieden een motiverende omgeving om te ontwikkelen. Met het ’Ik ben P.A.-programma’ geef je in die omgeving jongeren een assisterende rol en groeien ze naar nieuwe hoogten. ‘Ik ben P.A.’ maakt talent in de dop vrij!
Het doel van het programma ‘Ik ben Professional Assistant (P.A.)’ is participatie. Maar ook het versterken van het zelfvertrouwen en de talenten. Dit is speciaal gericht op jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar in het speciaal- en praktijkonderwijs.

Het programma bestaat uit een flexibel lesprogramma voor docenten, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Deze lesprogramma’s zijn rondom de interessegebieden Sport, Media, Horeca, Art, Groen en Techniek.
Jongeren krijgen binnen hun eigen interessegebied de uitdaging om de rol van P.A. op zich te nemen. Ze gaan bijvoorbeeld voor een groep staan om een les te geven, ze helpen met het bereiden en serveren van een lekkere maaltijd of ze verzorgen bijvoorbeeld een drone wedstrijd. Met dit programma ervaren en ontdekken jongeren hoe leuk dat is! Tijdens de lessen werken ze aan competenties als presenteren, omgaan met druk en tegenstand, samenwerken en overleggen. Na het succesvol afronden van het traject ontvangen zij een certificaat.
Meer weten? Kijk dan op de website.

Impacter

Impacter Deventer is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Het kabinet heeft het actieprogramma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren de ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Voor jongeren die vastlopen met het maken van keuzes rondom school of werk of die willen ontdekken of de weg die ze zijn ingeslagen wel de juiste is.
Meer weten? Kijk dan op de website.

 

Partners

© 2023 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.