Met de Ongehinderd app is de toegankelijkheid van accommodaties goed en makkelijk te testen. Maar toegankelijkheid gaat verder dan alleen de fysieke mogelijkheden om een gebouw in te komen.
Toegankelijkheid heeft ook te maken met gastvrijheid, je welkom voelen, een website kunnen lezen, respect hebben voor iedereen.
Daarom zijn er bij Iedereen Actief toegankelijkheidsambassadeurs. Zij testen accommodaties met de Ongehinderd app, maar letten ook op niet-fysieke zaken. Aan de hand van hun bevindingen stellen zij een rapport op over geteste locaties/verenigingen en gaan daarover met de verantwoordelijke mensen in gesprek. Op een positieve manier kijken ze samen naar wat er eventueel beter kan en hoe dat gerealiseerd kan worden.

Training toegankelijkheidsambassadeur

Toegankelijkheidsambassadeur word je niet zomaar: je krijgt er een speciale training voor.
De eerste stappen daarvoor zijn gezet in juli 2021 in de Deventer Schouwburg met een eerste training. Onder de ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen; mensen met een beperking die vaak te maken hebben met toegankelijkheid en de obstakels die ze tegenkomen.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.