De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een verstandelijke beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de stad, op hun eigen niveau.
Sporten is gezond en leuk om te doen. Het plezier dat de sporters van de Deventer Sportploeg hebben in het beoefenen van hun sport is groot. Ze zijn trots op de prestaties die ze leveren en ze genieten van de aandacht die ze krijgen.

Haken en ogen

Integratie en participatie zijn toverwoorden. Iedereen moet overal aan mee kunnen doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor sporters met een beperking, maar ook voor sportverenigingen zitten er soms nogal wat haken en ogen aan.
De Deventer Sportploeg wil het mogelijk maken dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen aan verschillende sporten in de stad. De Deventer Sportploeg heeft inmiddels veel ervaring opgedaan als het gaat om sporters met een verstandelijke beperking die ’gewoon’ meedoen bij een reguliere vereniging.
Dat is natuurlijk niet zo gewoon: de sporters moeten kunnen sporten op hun eigen niveau en dat betekent vaak dat ze in een apart team of op een aparte tijd sporten, samen met andere sporters met een verstandelijke beperking. Dat vraagt ook om coaches en begeleiders die het leuk vinden om met deze groep te werken en die zich willen verdiepen in de speciale aanpak die daarvoor soms nodig is.
Allemaal zaken waarbij de Deventer Sportploeg kan en wil ondersteunen! Zo wil de stichting (sport)verenigingen in Deventer stimuleren hun deuren open te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een verrijking voor elke vereniging om deze sporters onder hun leden te hebben!

Special Olympics

Een totaal van 62 medailles (19 goud, 34 zilver en 9 brons) en veel, heel veel vaantjes. Dat is de oogst van de sporters van de Deventer Sportploeg op de Special Olympics in de Achterhoek in 2018. Op vrijdag een spetterende Openingsceremonie, zaterdag een feestavond, zondag hoog bezoek van (toen nog) burgemeester Andries Heidema, maar vooral heel veel sporten en heel veel plezier!

De Deventer Sportploeg ontzorgt de verenigingen door ze allerhande regelzaken uit handen te nemen en fondsen te werven voor deelname. De sporters doen mee onder de vlag van de Deventer Sportploeg, maar wel met hun eigen vereniging.
Dit tweejaarlijkse toernooi is een hoogtepunt voor de sporters, maar ook voor coaches, werkgroep en supporters. In 2020 zouden de Nationale Special Olympics worden gehouden in Den Haag op 12, 13 en 14 juni. De voorbereidingen waren in volle gang, de inschrijvingen gedaan, de afspraken voor het uitzoeken van de kleding gemaakt en alle sporters waren heel hard aan het trainen!
En toen kwam Corona… De editie van 2020 werd afgelast. Lang was er hoop dat de spelen in 2021 konden worden gehouden, maar helaas: ook die konden niet doorgaan.

Editie 2022: Twente

De Nationale Special Olympics 2022 zijn nu gepland voor 10, 11 en 12 juni in Twente. In alle veertien gemeenten van de regio vinden toernooien plaats. We hopen dat we in juni 2022 met heel veel sporters naar het Olympisch Dorp in Enschede kunnen afreizen! Duimt u met ons mee?


Stichting Deventer Sportploeg

Naast haar activiteiten om sporters en verenigingen te ondersteunen werft de stichting sponsoren en doet mee aan acties om het financieel mogelijk te maken dat de ploeg meedoet aan verschillende toernooien met als hoogtepunt de tweejaarlijkse Special Olympics.
Inmiddels is er een aantal programma’s toegevoegd aan de stichting zoals Iedereen actief, de Sportcarrousel ende Iedereen Actief-on-tour-bus. Bovendien neemt de stichting Deventer Sportploeg deel in de Inclusieagenda van de gemeente Deventer.

Website

De Deventer Sportploeg heeft een eigen website. Op deze site vindt u alle informatie over de Deventer Sportploeg. Over sponsoren, activiteiten, deelnemende verenigingen, samenwerkings-partners enz.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.