Sporten en bewegen moeten de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een beperking hebt. Toch is het niet altijd makkelijk om het juiste aanbod te vinden. Welke sport past bij je? Bij welke vereniging ben je welkom?
Een aantal partijen heeft dat aanbod in kaart gebracht. Daar kun je terecht voor meer informatie.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is het sportplatform van Nederland waar je alles vindt over sporten en bewegen met een beperking.
Je kunt bij Uniek Sporten o.a. terecht voor informatie over alle mogelijke sporten en waar je die kunt beoefenen bij jou in de buurt. Een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Je sportaccommodatie beoordelen of een crowdfunding starten voor je eigen vereniging. En je leest er natuurlijk het laatste nieuws op het gebied van sport, lifestyle en inspirerende verhalen van andere sporters die je voor gingen.

Om Uniek Sporten te kunnen realiseren zijn er regionale samenwerkingsverbanden met WMO-regio’s en sportloketten en krijgt Uniek Sporten steun van partners als NOC*NSF, de Nederlandse Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast helpen zij verenigingen met het starten van gehandicaptensportaanbod met onder andere start- en/of stimuleringssubsidies. Uniek Sporten bedient inmiddels alle provincies in het land met hun website. Daarnaast liften alle provincies ook mee op de landelijk lobby (link met het ministerie van VWS) en PR. Het gezamenlijke doel is: de zichtbaarheid van aangepast sporten verbeteren, overal in Nederland!

Hieronder vindt u de lokale sites van Uniek Sporten in Salland:
Uniek Sporten Deventer
Uniek Sporten Olst-Wijhe
Uniek Sporten Raalte


Deventer Sportploeg

De verenigingen in Deventer die aangepast sporten aanbieden voor mensen met een verstandelijke beperking vindt u op de website van de Deventer Sportploeg.

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.