Nieuws

Sporters Deventer Sportploeg collecteren voor Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 18 november 2023

Voor het achtste achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Deventer mee met de collecte voor Het Gehandicapte Kind in de week van 13 t/m 18 november. Zo laten de sporters zien dat ze zelf ook iets kunnen doen voor andere kinderen met een beperking! Opbrengst De opbrengst van de collecte is in eerste […] Lees verder »

Mooie bijdrage van MAEX voor stichting Deventer Sportploeg

Geplaatst op 11 november 2023

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan […] Lees verder »

Geweldige dag in Speeltuin de Zandweerd

Geplaatst op 7 november 2023

Het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein staat op 4 oktober in Speeltuin De Zandweerd. Deze speeltuin wil toegankelijk zijn en heeft de Speeltuinbende uitgenodigd om speeltuintesters te zoeken. Dat krijgt nog een vervolg en daar gaat u meer over horen.   Het is de hele dag genieten van: Prachtig zonnig weer. Zo’n 400 enthousiaste leerlingen van […] Lees verder »

Ben Actief in Speeltuin de Zandweerd

Twintig jaar voorlichting over leven met een beperking

Geplaatst op 6 november 2023

Op woensdagochtend 4 oktober is het een drukte van belang bij basisschool Adwaita aan de Kerkstraat. Groep 8 krijgt die ochtend voorlichting over het leven met een beperking. Fooruit, de belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte geeft deze voorlichting. Twintig jaar geleden was Adwaita de eerste basisschool […] Lees verder »

Inspirerende verhalen

Geplaatst op 5 november 2023

Een van de onderdelen die zijn georganiseerd in de Week van de Toegankelijkheid 2023 is een netwerkbijeenkomst op het stadhuis van Deventer. Drie mensen met een beperking vertellen hun inspirerende verhaal over het omgaan met die beperking. Een kleine samenvatting willen we u niet onthouden! Altijd een vol glas Mike Wigink heeft zijn hart verloren […] Lees verder »

Toegankelijkheid loont

Geplaatst op 4 november 2023

Toegankelijkheid heeft ook voor ondernemers voordelen. Een toegankelijke (binnen)stad trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring. Bij een toegankelijke horecagelegenheid komen meer gasten. Reden voor MKB Deventer om te werken aan een toegankelijk route. Dat betekent dat een kleine honderd MKB-locaties in Deventer zijn getest op toegankelijkheid. Dat is gebeurd aan de […] Lees verder »

Theater Onbeperkt start junior groep

Geplaatst op 22 oktober 2023

Theater Onbeperkt (theater voor mensen met en zonder beperking) start met een groep die zich speciaal richt op jongeren (van 11 tot 21 jaar) met een extra hulpvraag. Zes weken lang krijgen de spelers om de week les van Manon van Base4Dance en Luisella van Theateratelier Toitoitoi. De spelers krijgen dans- en muziek-theaterles. Het is […] Lees verder »

Mooie bijdrage van Rabo ClubSupport!

Geplaatst op 8 oktober 2023

Van 4 tot en met 26 september kon er worden gestemd op de Deventer Sportploeg via Rabo ClubSupport. Zaterdagmiddag 7 oktober kregen we een telefoontje: Ivonne Fijlstra wilde graag – namens de Rabobank – het resultaat overhandigen. Of we een leuk moment hadden deze week? Zwemploeg Dat doen we natuurlijk het liefst in het bijzijn […] Lees verder »

Inclusiepact: de eerste inclusieve generatie

Geplaatst op 1 oktober 2023

Stichting Het Gehandicapte Kind werkt samen met het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan een eerste, inclusieve generatie. Een generatie waarin iedereen anders is, maar wel gelijkwaardig. Dat is in onze huidige samenleving bepaald nog geen vanzelfsprekendheid. Zo’n generatie bouw je op vanuit de jongste generatie, daar ontstaat immers bewustwording en contact. Omdat […] Lees verder »

Leerlingen ervaren leven met een beperking

Geplaatst op 29 september 2023

Fooruit is een belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte. Fooruit is te vinden aan de Bierstraat 52. Een van de activiteiten van Fooruit is het geven van voorlichting aan de oudste leerlingen van de basisschool. De leerlingen maken dan op een speelse, maar effectieve manier kennis van […] Lees verder »

Act together now

Geplaatst op 25 september 2023

Ziet u deze week veel SDG-vlaggen? De vlaggen van de Sustainable Development Goals? Dat klopt: met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen zien dat ze deel uitmaken van deze mondiale beweging. Van de Nederlandse hogescholen tot onze ambassades in het buitenland; de vlag zal 25 september overal wapperen. Zo laten we elkaar […] Lees verder »

Rabo ClubSupport 2023

Geplaatst op 1 september 2023

Wat was het geweldig om in juni weer met de ploeg mee te mogen doen aan de Special Olympics in Twente! Vanaf september gaan alle sporters weer in training voor de editie van 2024 in Tilburg en Breda. Die deelname kost veel geld. Daarvan betalen de sporters een eigen bijdrage, de rest wordt bij elkaar […] Lees verder »

Werkgroep Toegankelijk Deventer

Geplaatst op 6 augustus 2023

Fooruit is in Deventer de belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met een beperking en/of chronische ziekte. De Werkgroep Toegankelijk Deventer van Fooruit adviseert de gemeente bij beleid en uitvoering als het gaat over toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte en denkt mee, liefst al in het begin van een traject. Op eigen […] Lees verder »

Afscheid wethouder Liesbeth Grijsen

Geplaatst op 23 juli 2023

Op 12 juli 2023 is Liesbeth Grijsen geïnstalleerd als gedeputeerde van de Provinciale Staten van Overijssel. Dat doet ze namens de BBB. In haar portefeuille zit Wonen, Ruimtelijke Ordening en Participatie. Deze nieuwe functie betekent wel dat ze afscheid heeft genomen als wethouder van Deventer. Dat deed ze tijdens een gezellige afscheidsreceptie op dinsdag 18 […] Lees verder »

Bjorn kruipt in de huid van Ben Actief

Geplaatst op 13 juli 2023

De Deventer Sportploeg mag zich een begrip noemen in Deventer. Dus vindt Bjorn Commandeur, een van de sporters, dat het tijd wordt voor een eigen mascotte. Hij legt het idee neer bij de voorzitter, geeft aan dat hij zelf wel in het pak wil en zie: sinds maart van dit jaar is daar Ben Actief, […] Lees verder »

Nieuwsblad Stedendriehoek: al bijna vijftig jaar een begrip in de regio

Geplaatst op 10 juli 2023

Elke week rollen er ruim 154.000 exemplaren van Nieuwsblad Stedendriehoek van de persen en bij evenzoveel huishoudens in de brievenbus. Het blad heeft drie edities: een voor Apeldoorn, één voor Zutphen en één voor Deventer. Met nieuws en wetenswaardigheden uit de regio en in Apeldoorn en Deventer ook de officiële nieuwspagina’s van de gemeente. Naast […] Lees verder »

Deventer inline skaters gehuldigd

Geplaatst op 8 juli 2023

Met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen plakken komen inline-skaters van Sportief-Oost.nl, Djim Pieters, Sterre Preuter, Ewald van Bussel en Inez Dioncre, maandag 26 juni terug van de Special Olympic World Game in Berlijn. Met een vette hoofdrol voor coach Caren Daggenvoorde die ‘haar’ sporters van begin tot eind heeft begeleid, gesteund en gecoacht. […] Lees verder »

De Parabool: voor wonen, werken en kinderopvang

Geplaatst op 6 juli 2023

De Parabool is er voor kinderen en volwassenen met wensen en dromen. De Parabool geeft begeleiding bij wonen, werken, dagopvang of gewoon thuis. De organisatie begeleidt niet alleen haar cliënten, maar ook de mensen die belangrijk zijn voor de cliënten. Iedereen is dan welkom. Sinds dit jaar is de Parabool partner van de Deventer Sportploeg. […] Lees verder »

Sociaal ondernemen is het DNA van EEGA Groep

Geplaatst op 3 juli 2023

Buitengewoon ontwikkelen. Dat is waar EEGA Groep voor staat. EEGA Groep wil iets betekenen voor onze samenleving; betekenen voor jou, voor je buurman, voor de onbekende caissière van de supermarkt en voor de pakketbezorger die aan je deur staat. Ook voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om een […] Lees verder »

Humoristisch en ontroerend: Zelluf doen!

Geplaatst op 29 juni 2023

Een heel seizoen lang is er geoefend door de spelers van Theater Onbeperkt onder de bezielende leiding van theatermaakster Luisella Lai. In mei is het dan eindelijk zover: drie keer wordt de voorstelling ‘Zelluf doen’ opgevoerd. Een humoristische, soms ontroerende voorstelling, gespeeld door mensen mét en zonder beperking. Altijd gaan de voorstellingen van Theater Onbeperkt […] Lees verder »

Passie en energie bij Sucesfactor.nu

Geplaatst op 27 juni 2023

Succesfactor.nu haalt het maximale uit online marketing voor bedrijven met een resultaat-gedreven aanpak. Bovendien biedt het bedrijf trainingen om zelf aan de slag te kunnen met verschillende online marketing kanalen. Sinds 2022 is Succesfactor.nu officieel partner van de Deventer Sportploeg. ‘Passie en energie zijn onze drijfveren.’ Dat zegt de website bij ‘Over ons’. Laten die […] Lees verder »

Prachtig resultaat inline skaters

Geplaatst op 26 juni 2023

Met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen plakken komen vier inline-skaters van Sportief-Oost.nl maandag 26 juni terug van de Special Olympic World Game in Berlijn. Met een vette hoofdrol voor coach Caren Daggenvoorde die ‘haar’ sporters van begin tot eind heeft begeleid, gesteund en gecoacht. Met dit prachtige resultaat. Djim Pieters, Sterre Preuter, Ewald […] Lees verder »

Gezellige Buitenspeeldag bij de Driehoek

Geplaatst op 20 juni 2023

In het kader van de landelijke buitenspeeldag van Jantje Beton organiseerden het JOGG Deventer en Iedereen Actief een spetterende buitenspeeldag bij Speeltuin de Driehoek. Zo’n 75 kinderen hebben genoten van het mooie weer, de fijne speelmogelijkheden en een lekker ijsje. Recente onderzoeken van Jantje Beton wijzen uit dat kinderen steeds minder buitenspelen. Eén op de […] Lees verder »

Trots op Social Handprint

Geplaatst op 18 juni 2023

De Stichting Deventer Sportploeg zet zich in voor inclusie en meedoen. Ooit is de stichting begonnen met het organiseren van deelname aan de Nationale Special Olympics, een twee jaarlijks toernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we nog steeds! Maar inmiddels zet de stichting zich op heel veel manieren in om ‘gewoon meedoen’ […] Lees verder »

Daar gaan ze…

Geplaatst op 10 juni 2023

In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Die worden gehouden in Berlijn van 17 tot 25 juni. Vier skeeleraars uit Deventer gaan daar – samen met hun coach – naar toe. En natuurlijk gaan ze allemaal voor goud! Meer dan […] Lees verder »

Het Sport-, beweeg- en cultuurplein komt naar je toe!

Geplaatst op 3 juni 2023

In het kader van de landelijke buitenspeeldag  van Jantje Beton organiseren het JOGG Deventer en Iedereen Actief een spetterende buitenspeeldag bij Speeltuin de Driehoek. Elk kind kan op 14 juni lekker buiten komen spelen, bewegen, dansen, sporten en genieten van de activiteiten van deze middag. Dat is heel belangrijk, want kinderen spelen veel te weinig […] Lees verder »

Blije gezichten bij Avond4Daagse

Geplaatst op 29 mei 2023

Even is het spannend een aantal maanden geleden: gaat de Deventer editie van de Avond4Daagse wel door in 2023? Gelukkig meldt zich een nieuw bestuur en kan er van 22 t/m 26 mei lekker gewandeld worden in Deventer. En natuurlijk doen de wandelaars van de Deventer Sportploeg mee. Jucetta Klasema en Antoinette Buitenhuis verzorgen van […] Lees verder »

Caren en Inez schitteren bij Salland Magazine

Geplaatst op 22 mei 2023

Salland1, is een samenwerkingsomroep tussen de zendgemachtigden voor de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer en ziet haar rol als spil in de informatievoorziening van de streek Salland. Salland Magazine is een wekelijks magazine op Salland1 TV waarbij met gasten uit de regio Salland de actualiteit wordt besproken. Donderdag 18 mei schuiven Olympisch coach Caren Daggenvoorde […] Lees verder »

Special Friends Sportdag

Geplaatst op 19 mei 2023

Een jaar na Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 vindt de Special Friends Sportdag plaats. Op zaterdag 10 juni 2023 wordt het FBK-Stadion omgetoverd. Een dag waarin sporters met een beperking welkom zijn om kennis te maken met meer dan 15 takken van sport. Ook als je nog niet bij een vereniging zit ben je […] Lees verder »

Toegankelijkheid is ook: je welkom vóelen

Geplaatst op 11 mei 2023

Met de Ongehinderd app is de toegankelijkheid van accommodaties goed en makkelijk te testen. Maar toegankelijkheid gaat verder dan alleen de fysieke mogelijkheden om een gebouw in te komen. Toegankelijkheid heeft ook te maken met gastvrijheid, je welkom voelen, een website kunnen lezen, respect hebben voor iedereen. Daarom zijn er bij Iedereen Actief toegankelijkheidsambassadeurs, testers […] Lees verder »

Gewoon welkom in Deventer!

Geplaatst op 8 mei 2023

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Door de vergrijzing neemt dit aantal alleen maar toe. De toegankelijkheid van openbare gebouwen, maar ook van winkels en horecagelegenheden is voor deze groep erg belangrijk. Mensen die slechtziend, doof of rolstoel gebonden zijn willen, net als alle andere mensen, zo zelfstandig mogelijk op pad. MKB […] Lees verder »

Gemeente Deventer wil toegankelijk zijn

Geplaatst op 3 mei 2023

Deventer wil een toegankelijke gemeente zijn. Een van de instrumenten daarbij is een abonnement bij Ongehinderd, de organisatie die toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimtes toetst en keurt. Afgelopen maanden zijn er onder het motto ‘Gewoon welkom in Deventer’ veel MKB-locaties gekeurd: een samenwerking tussen de gemeente, Ongehinderd en MKB-Deventer. Procesmanager Leefomgeving van de gemeente […] Lees verder »

Ongehinderd toetst toegankelijkheid

Geplaatst op 1 mei 2023

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. De organisatie heeft een app en een website waarmee mensen met een beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Door het team van inspecteurs worden locaties getoetst in opdracht van gemeenten en bedrijven. Daarnaast is Ongehinderd de […] Lees verder »

Nieuwe partners voor Iedereen Actief

Geplaatst op 24 april 2023

Iedereen Actief zet zich in voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen naar vermogen mee kan en mag doen, ongeacht culturele achtergrond, genderidentiteit, beperking, leeftijd, afkomst, kwetsbaarheid, geletterdheid en/of, inkomen. Iedereen Actief is onderdeel van de Stichting Deventer Sportploeg. De Stichting Deventer Sportploeg mag zich verheugen in een groot aantal betrokken partners. Zij ondersteunen […] Lees verder »

Theater Onbeperkt speelt: ZELLUF DOEN!!

Geplaatst op 24 april 2023

Of je nou een beperking hebt of niet, 12 jaar oud bent of 88 (of iets er tussenin); bij Theater Onbeperkt ben je altijd welkom. Ongeacht je culturele achtergrond, genderidentiteit, afkomst of wat dan ook. Dat leidt tot heel bijzondere voorstellingen. Want elk jaar maakt de groep minimaal één voorstelling over een thema dat te […] Lees verder »

Kledingpakket voor inline-skaters

Geplaatst op 19 april 2023

In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Meer dan 7000 sporters uit 190 landen doen mee met dit bijzondere evenement dat wordt gehouden in Berlijn van 17 t/m 25 juni. Team NL bestaat in totaal uit 56 sporters en 18 […] Lees verder »

Geslaagde IJsselloop voor Deventer Sportploeg

Geplaatst op 18 april 2023

Zondag 16 april, een droge, frisse dag in Deventer. En een bijzondere dag, want het is de dag van de zestiende IJsselloop. En… de eerste keer dat er ook een speciale afstand was voor sporters met een beperking. Een groepje Deventer Sportploegsporters liet zich dat geen twee keer zeggen en deed enthousiast mee met de […] Lees verder »

Scoor voor de Deventer Sportploeg!

Geplaatst op 2 april 2023

Scoor voor je club is een nieuwe, makkelijke manier om te sparen voor de Deventer Sportploeg en de sporters op een heel makkelijke manier te ondersteunen. Download de app Dappre, koppel de Deventer Sportploeg en sparen maar! Scoor voor je Club is een beweging die alle ‘clubs’, maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en goede doelen, voorziet van […] Lees verder »

Clublied voor de Deventer Sportploeg

Geplaatst op 30 maart 2023

De Deventer Sportploeg bestaat inmiddels meer dan vijftien jaar. Al die jaren zet de stichting zich in voor sporters met een verstandelijke beperking. Ze sporten bij reguliere verenigingen in de gemeente en zijn daar echt onderdeel van de vereniging. En sinds deze week heeft de ploeg een eigen clublied! Geschreven en gezongen door (voormalig) stadstroubadour […] Lees verder »

Kleur je dans: het plezier spat eraf!

Geplaatst op 21 maart 2023

Het is vrijdagmiddag half vier en de gymzaal aan het Andriessenplein in de Vijfhoek bruist van de energie. Een groepje kinderen – deels in carnavalsoutfit, want het de vrijdag na carnaval – is lekker aan het rennen en voetballen. In afwachting van de dansles van Kleur je Dans, die zo gaat beginnen, heeft DJ Roedboy […] Lees verder »

Cliëntenraad Deventer helpt

Geplaatst op 19 maart 2023

Wordt u soms duizelig van de wirwar aan regels? Van het invullen van formulieren? En heeft u een laag inkomen? Dan kan de Cliëntenraad Deventer u helpen! U kunt een afspraak maken met de vrijwilligers die u graag ontvangen in hun kantoor aan de Bierstraat. De regelgeving in Nederland is soms heel ingewikkeld, lang niet […] Lees verder »

Sporten en bewegen op Speciaal Onderwijs: heel belangrijk

Geplaatst op 16 maart 2023

De Linde biedt op het Voortgezet Speciaal Onderwijs, onderwijs aan leerlingen van 12 tot 20 jaar. Het onderwijs is gericht op de toekomstige woon- en werkplek, actief burgerschap en op de vrijetijdsbesteding in de samenleving. Het accent ligt hierbij op redzaamheid, zelfstandigheid en autonomie. Chantal Migo is er docent sport en bewegen. En dat gaat […] Lees verder »

IJsselloop is voor iedereen!

Geplaatst op 13 maart 2023

Zondag 16 april is het weer zover. Dan doen duizenden mensen mee aan de zestiende editie van de IJsselloop Deventer. Voor elke hardloper is er een geschikte afstand, van 1 tot 15 kilometer. Het parcours voert de deelnemers door de mooie binnenstad van Deventer en natuurlijk – hoe kan het anders – langs de prachtige […] Lees verder »

Samen schaatsen: wat een heerlijke middag!

Geplaatst op 19 februari 2023

Op 8 februari konden alle kinderen, met of zonder beperking komen schaatsen in De Scheg. Schaatservaring is niet vereist. Zo’n veertig kinderen hebben die middag kennis gemaakt met Frameschaatsen. Nederland is een echt schaatsland. Zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen nu ook kinderen met […] Lees verder »

Rick Tuinman maakt zichzelf overbodig als vrijwilliger bij het wielrennen

Geplaatst op 9 februari 2023

Hij komt voor het eerst in aanraking met aangepast sporten bij atletiek. Daar traint hij met een groepje sporters met een beperking. In 2012 begint Rick Tuinman – samen met zijn partner Tamira – met een groep wielrenners bij WSV De Zwaluwen. Inmiddels staat er bij de vereniging een stevige groep, waar iedereen met een […] Lees verder »

Cijfers leven voor penningmeester Herman

Geplaatst op 6 februari 2023

Ergens eind vorige eeuw vraagt de toenmalig voorzitter van De Klup Deventer (de stichting die sport en ontspanningsactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking in Deventer en omgeving) aan Herman Zwiers of hij penningmeester wil worden. In eerste instantie houdt hij de boot af, maar na enig nadenken besluit hij om het […] Lees verder »

Deventer inline-skaters naar World Games in Berlijn

Geplaatst op 23 januari 2023

In juni van dit jaar vindt het grootste sportevenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking: De Special Olympics World Games 2023. Vier inline-skaters uit Deventer gaan daar – samen met hun coach – naar toe. En natuurlijk gaan ze allemaal voor goud! Meer dan 7000 sporters uit 190 landen doen mee met dit bijzondere […] Lees verder »

Inline skaters en familie druk op koude kerstmarkt

Geplaatst op 22 december 2022

Kerstbakjes, houten hondjes, etagères met kerstlekkers, kerstbomen, gehaakte kerstspullen en nog veel meer. En alles, maar dan ook echt alles is handgemaakt. Met heel veel liefde gemaakt om geld bij elkaar te sprokkelen zodat vier inline skaters met een beperking, én hun coach in juni 2023 mee kunnen doen aan de World Games in Berlijn. […] Lees verder »

Gezellige, maar koude kerstbijeenkomst voor sporters en vrijwilligers

Geplaatst op 17 december 2022

Wat hebben we een mooi jaar achter de rug! Het eerste jaar van Deventer zonder drempels, de vijftigste verjaardag van De Klup én geweldige Special Olympics in Twente voor de Deventer Sportploeg. Dat verdient een bedankje! Daarom is er zaterdag 17 december een kerstbijeenkomst in de buitenlucht, waar alle vrijwilligers van Iedereen Actief (Deventer zonder […] Lees verder »

Speel mee met de Vriendenloterij voor de Deventer Sportploeg!

Geplaatst op 14 december 2022

De Vriendenloterij is een loterij die een deel van de opbrengst schenkt aan goede doelen. De Deventer Sportploeg is één van deze goede doelen. Als deelnemers aangeven dat ze hun deel van het lot aan de Deventer Sportploeg willen geven, dan gaat 40% naar de Deventer Sportploeg. Dat is elke maand toch een mooi extraatje […] Lees verder »

Fotoboek Deventer Sportploeg voor raadsleden en college

Geplaatst op 4 december 2022

Het Olympisch jaar van de Deventer Sportploeg in een (foto)boek. Het boek toont (de aanloop naar) de Special Olympics door de ogen van twee fotografen. Dat cadeau kregen alle coaches al in oktober. Maar het boek is te mooi om niet verder te delen! Dus is het inmiddels naar alle partners van de Deventer Sportploeg […] Lees verder »

Wie pakt het stokje over bij de Avond4daagse?

Geplaatst op 28 november 2022

Al jaren doet een flinke groep sporters van de Deventer Sportploeg mee met de Avond4daagse. En ze zijn niet de enigen, want – naast een groep enthousiaste volwassen wandelaars – doen ook elk jaar heel veel basisschoolleerlingen mee. Maar nu dreigt dit mooie evenement te stoppen! Het bestuur stopt: ze zijn inmiddels een flink dagje […] Lees verder »

Word jij de nieuwe trainer bij atletiek?

Geplaatst op 27 november 2022

Een bijzondere groep atleten van AV Daventria 1906 is dringend op zoek naar een trainer! De trainster die ze hadden kan het helaas niet meer combineren met haar andere bezigheden. Lijkt het je leuk om op de donderdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur training te geven aan de g-atleten? Ervaring is niet vereist, de verenging […] Lees verder »

Stoere collectanten voor Het Gehandicapte Kind!

Geplaatst op 21 november 2022

Voor het zevende achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Deventer mee met de collecte voor Het Gehandicapte Kind in de week van 13 t/m 19 november. De hele week zijn sporters, ouders en coaches op pad geweest met de collectebus. Soms lekker in het zonnetje, maar ook in de regen en het donker […] Lees verder »

Sporters Deventer Sportploeg collecteren voor Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 13 november 2022

Voor het zevende achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Deventer mee met de collecte voor Het Gehandicapte Kind in de week van 13 t/m 19 november. De komende week kunt u ze op verschillende locaties in de stad tegenkomen! Zo laten de sporters zien dat ze zelf ook iets kunnen doen voor andere […] Lees verder »

Mooie bijdrage van Rabo ClubSupport!

Geplaatst op 16 oktober 2022

Van 5 tot en met 27 september kon er worden gestemd op de Deventer Sportploeg via Rabo ClubSupport. Via een online show op donderdagavond 6 oktober werd de uitslag bekend gemaakt.De Deventer Sportploeg mag € 312,77 op de rekening bijschrijven voor deelname aan de Special Olympics in 2024! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. […] Lees verder »

Sporters Deventer Sportploeg gehuldigd

Geplaatst op 10 oktober 2022

Met maar liefst 23 gouden, 24 zilveren en 18 bronzen medailles komen de sporters van de Deventer Sportploeg in juni terug van de Special Olympics in Twente. Een prestatie om trots op te zijn en dat vindt ook de gemeente Deventer. Locoburgemeester Rob de Geest heeft sporters en coaches dan ook uitgenodigd op het Stadhuis […] Lees verder »

Gewoon welkom in Deventer!

Geplaatst op 10 oktober 2022

MKB Toegankelijk, Deventer zonder Drempels en Ongehinderd werken samen om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zodat iedereen in Deventer zich welkom voelt. Op de eerste dag van de Week van de Toegankelijkheid – maandag 3 oktober – is de aftrap daarvoor gegeven op De Brink in Deventer. ‘Gewoon welkom’ is het thema van deze […] Lees verder »

Toegankelijkheidsambassadeur Theo

Geplaatst op 4 oktober 2022

Als Theo van den Dool in 2021 een berichtje in de krant leest, waarin wordt gevraagd om toegankelijkheidsambassadeur te worden, aarzelt hij geen moment en meldt zich aan voor de eerste training in de Deventer Schouwburg. Sinds die avond is hij met enige regelmaat op pad met het team om de toegankelijkheid van verschillende accommodaties […] Lees verder »

Toegankelijkheidsambassadeurs gaan op onderzoek uit

Geplaatst op 30 september 2022

Hoe toegankelijk is Deventer? Kun je alle openbare gebouwen in? Met een visuele beperking? In een rolstoel? Ben je welkom bij een (sport)vereniging als je een verstandelijke beperking hebt? Vragen die te maken hebben met toegankelijkheid en met inclusie. De Deventer Sportploeg, Kunstcircuit Deventer en Fooruit gaan – in samenwerking met de gemeente Deventer – […] Lees verder »

Digitale toegankelijkheid biedt zelfstandigheid

Geplaatst op 28 september 2022

Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen. Denk daarbij aan mensen die blind, slechtziend of kleurenblind zijn, doof of slechthorend, motorisch beperkt of zwakbegaafd, autistisch of laaggeletterd. Websites en apps van de overheid moeten daarom digitaal toegankelijk zijn, zodat ze ook door deze mensen goed kunnen worden gebruikt. Want ieder mens heeft het recht om […] Lees verder »

Vriendendiensten geeft mensen regie over eigen leven

Geplaatst op 13 september 2022

Vriendendiensten is dé Zelfregie- en Herstelorganisatie in de regio Midden-IJssel. Het is een onafhankelijke, cliënt-gestuurde stichting die zich inzet voor mensen met een psychische en/of psychosociale kwetsbaarheid in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst. Tot zover de uitleg op de website. Maar wat doet de organisatie nu precies? En waarom is dat zo belangrijk? […] Lees verder »

Elke inwoner van Deventer kan discriminatie melden

Geplaatst op 10 september 2022

Het belangrijkst artikel van onze grondwet is artikel 1. Letterlijk staat daar: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. In iets eenvoudiger taal: In Nederland behandelen we iedereen op dezelfde manier. Natuurlijk alleen […] Lees verder »

Adviesraad Sociaal Domein Deventer geeft inwoners een stem

Geplaatst op 7 september 2022

De Adviesraad Sociaal Domein Deventer (ASDD) zet zich in voor een omgeving waar het goed leven is, iedereen kan meedoen en waar je op je omgeving kunt rekenen als dat nodig is. De ASDD vertaalt praktische problemen van inwoners naar adviezen op het gebied van beleid aan de gemeente. Bijvoorbeeld over de leesbaarheid van plannen […] Lees verder »

Kom ook in 2022 naar het Hoorcafé

Geplaatst op 31 augustus 2022

Het Hoorcafé is er voor mensen met een gehoorbeperking en belangstellenden. Er kan informatie en advies uitgewisseld worden en is er vooral om elkaar te ontmoeten. Het eerst volgende Hoorcafé komen Marloes van Thiel en Marijke van Dijk, vertellen over gehoor en tinnitus/hyperacusis. Dat is kort gezegd “oorsuizen” en overgevoeligheid voor geluiden. Waar en wanneer […] Lees verder »

Scootmobieltraining bij Zwaluwenburg

Geplaatst op 2 augustus 2022

Een scootmobiel rijden doe je niet zomaar. Helaas gebeuren er nogal eens ongelukken mee en dat kan zelfs een ervaren bestuurder overkomen. Daarom organiseert de gemeente Deventer met enige regelmaat een scootmobieltraining. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 1 september bij Zwaluwenburg. Tijdens de training oefenen de deelnemers vaardigheden met hun eigen scootmobiel. Ook worden […] Lees verder »

TCR Groep biedt mensen kansen op de arbeidsmarkt

Geplaatst op 19 juli 2022

De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor TCR Groep. Vanwege Corona is de vraag naar (groeps)vervoer minimaal. Maar inmiddels draait het bedrijf gelukkig weer voor meer dan 100%. Daarbij is ook ruimte voor mensen die het minder makkelijk hebben op de arbeidsmarkt. TCR Groep bestaat ruim 85 jaar. Het bedrijf voor Taxi-, school- en […] Lees verder »

Meubelmaker Mano zit lekker op zijn plek bij Werkplaats 31@

Geplaatst op 17 juli 2022

Hij heeft al veel gedaan de afgelopen jaren. Via Deventer Werktalent, bij de Ulebelt en nog veel meer. Sinds vier jaar heeft hij een fijne werkplek gevonden in Diepenveen. Eerst nog als vrijwilliger, maar inmiddels als betaalde kracht. En daar is hij – terecht – heel trots op! ‘Van huis uit ben ik meubelmaker’, vertelt […] Lees verder »

Tessa bedenkt handig systeem voor schuiftafeltennis

Geplaatst op 15 juli 2022

Tessa Roerdink werkt ongeveer twee jaar bij Werkplaats 31@. Ze solliciteert als schoonmaakster bij het Hof van Salland, maar doet inmiddels heel veel meer op het terrein van de werkplaats. Zo bedenkt ze een slim systeem om de opbouw van een schuiftafeltennistafel makkelijk mee te kunnen nemen. ‘Eigenlijk doe ik van alles wat er moet […] Lees verder »

Werkplaats 31@

Geplaatst op 13 juli 2022

Op een prachtige landelijke plek in Diepenveen, ligt een voormalig loonbedrijf, naast een boerderij. In en om de gebouwen heerst serene rust, maar ook volop activiteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat kwetsbare mensen er een veilige, fijne werkplek vinden. Gerard van Bussel ontwikkelde er de afgelopen jaren Werkplaats 31@. ‘Mensen in beweging krijgen’, vertelt Gerard. ‘Dat […] Lees verder »

Foto’s, foto’s, foto’s….

Geplaatst op 24 juni 2022

Een medaille nog voor er wedstrijd is gehouden, een prachtige openingsceremonie, twee fantastische sportdagen, een superleuk feest, een echt Olympisch Dorp, een high five van de Commissaris van de Koning, heerlijk weer, de vlag van de Deventer Sportploeg in top op het Stadhuis én een heleboel medailles. Dat is in het (heel) kort de beschrijving […] Lees verder »

Special Olympics: wát een geweldig weekend!

Geplaatst op 15 juni 2022

Een medaille nog voor er wedstrijd is gehouden, een prachtige openingsceremonie, twee fantastische sportdagen, een superleuk feest, een echt Olympisch Dorp, een high five van de Commissaris van de Koning, heerlijk weer, de vlag van de Deventer Sportploeg in top op het Stadhuis én een heleboel medailles. Dat is in het (heel) kort de beschrijving […] Lees verder »

Tien keer meerdaagse Special Olympics voor zwemtrio

Geplaatst op 10 juni 2022

Nathalie, Merette en Miranda: zij zwemmen in het weekend van 10, 11 en 12 juni voor de tiende keer de meerdaagse Special Olympics! Het aantal medailles dat de dames samen hebben gehaald is niet meer te tellen. Met heel veel plezier bereiden ze zich voor op de editie van 2022. In 2002 wordt in Deventer […] Lees verder »

Op weg naar de Special Olympics!

Geplaatst op 8 juni 2022

De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen ingepakt. Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken zo’n 80 sporters en 40 coaches naar Twente om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 10, 11 en 12 juni. Dat weekend hangt de vlag van de Deventer Sportploeg op […] Lees verder »

Ewald van Bussel: sporter én ambassadeur

Geplaatst op 7 juni 2022

Hij woont nog bij zijn ouders, maar is op zoek naar een eigen stekje. In het dagelijks leven brengt hij in zijn dorp Twello elke dag de post rond. Lekker op de fiets. Daarnaast schaatst hij in de winter en skeelert in de zomer. En dan is Ewald van Bussel ook nog ambassadeur bij de […] Lees verder »

Trainer Caren met skeeleraars naar Special Olympics

Geplaatst op 6 juni 2022

Ze is al bijna 25 jaar lid van schaats- en skeelervereniging SportiefOost.nl: Caren Daggenvoorde. Ze reed in klasse 3 én hoorde – in haar categorie – bij de 25 beste marathonschaatsers van Nederland. Zelf actief schaatsen doet ze niet meer sinds 2009 nadat ze – na de ziekte van Pfeiffer – niet meer op haar […] Lees verder »

Auke van Dijk: van sporter naar vrijwilliger

Geplaatst op 4 juni 2022

Hij voetbalde bij SV Comschate’33, fietste bij WVS de Zwaluwen en nu is hij als vrijwilliger inzetbaar op verschillende activiteiten bij de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. Lekker bezig Auke! Als Auke van Dijk niet meer kan voetballen vanwege zijn slechte enkels stapt hij over op wielrennen. Met beide sporten is hij een aantal keren […] Lees verder »

Op bezoek bij Rotary Deventer-IJssel

Geplaatst op 3 juni 2022

Ruim tien jaar geleden heeft Rotary Deventer-IJssel het Deventer Gezelschapsspel ‘Een Dagje Deventer’ ontwikkeld, laten maken en verkocht. Dat brengt een prachtig bedrag op en maar liefst € 29.500 daarvan is bestemd voor de Deventer Sportploeg. Daarmee kan de ploeg deelnemen aan de Special Olympics van 2012 in Den Bosch. Voorzitter Kees van Hoof neemt […] Lees verder »

Ambassadeurs op bezoek bij gouden partners

Geplaatst op 30 mei 2022

Nog een paar weken en dan gaan zo’n tachtig sporters en veertig coaches naar de Special Olympics. Op vrijdagavond 10 juni gaat er een VIP-bus met speciale gasten naar de openingsceremonie in het Fanny Blankers Koen stadion. Leonique, Johan, Michael en Merette gaan een dag op stap om een aantal gasten persoonlijk de uitnodiging te […] Lees verder »

Accreditatiedag Special Olympics

Geplaatst op 29 mei 2022

In totaal komen er zo’n 3000 sporters en coaches naar de Special Olympics in Twente op 10, 11 en 12 juni. Dat vereist natuurlijk wel enige voorbereiding. Daarom is er op 21 mei de accreditatiedag: een informatiedag voor alle verenigingen die meedoen. Tien coaches en twee werkgroepleden reizen af naar de Grolschveste in Enschede. Ze […] Lees verder »

Multisportdag voor mensen met een visuele beperking

Geplaatst op 27 mei 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met SportService Zwolle en Windesheim Zwolle weer een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Het is altijd dé dag om sporten uit te proberen en een passende vereniging te vinden. Ontdek en doe mee! Het belooft een dag vol sport en plezier te worden. […] Lees verder »

Rick Brink op bezoek in Deventer

Geplaatst op 23 mei 2022

Iemand die zich in Hardenberg heel hard maakt en heeft gemaakt voor de toegankelijkheid is Rick Brink, voormalig minister van Gehandicaptenzaken bij de KRO/NCRV. Rick zit in een – elektrische – rolstoel. Als raadslid en voorzitter van de inclusiewerkgroep in zijn gemeente heeft hij inclusie en toegankelijkheid in Hardenberg een prominente plek op de kaart […] Lees verder »

Gezellige Avond4daagse voor sporters Deventer Sportploeg

Geplaatst op 21 mei 2022

Eindelijk mag het weer! Na drie jaar kan er weer lekker gewandeld worden in Deventer met de Avond4daagse. Zo’n 1900 wandelaars lopen mee en natuurlijk laat een aantal sporters van de Deventer sportploeg zich dat geen twee keer zeggen. De laatste avond lopen ze langs het stadhuis waar ze toegezwaaid worden door wethouder Liesbeth Grijsen […] Lees verder »

Scootmobieltraining bij Humanitas

Geplaatst op 19 mei 2022

Een scootmobiel rijden doe je niet zomaar. Helaas gebeuren er nogal eens ongelukken mee en dat kan zelfs een ervaren bestuurder overkomen. Daarom organiseert de gemeente Deventer met enige regelmaat een scootmobieltraining. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 2 juni bij Humanitas. Tijdens de training oefenen de deelnemers vaardigheden met hun eigen scootmobiel. Ook worden […] Lees verder »

Inclusieve speelplek in Dedemsvaart

Geplaatst op 16 mei 2022

Een prachtige, inclusieve natuurspeelplek cadeau. Wie wil dat nou niet? Rick Brink valt die eer te beurt als hij afscheid neemt van de gemeenteraad in Hardenberg om minister van Gehandicaptenzaken te worden bij de KRO/NCRV. Hoveniersbedrijf Anno 2000 heeft de natuurspeelplek, in samenwerking met Ity Busstra van de Kleine Tuinman, kinderen en ouders, ontworpen. En […] Lees verder »

Bezoek aan Hardenberg

Geplaatst op 13 mei 2022

Deventer wil een inclusieve, toegankelijke gemeente zijn. Zonder drempels, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Een gemeente waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en mee bepalen. Natuurlijk zijn er veel mensen en organisaties in Deventer die daarover veel kennis hebben, maar het is ook goed om kennis uit te wisselen. Wat is er […] Lees verder »

Kleding gepast voor Special Olympics

Geplaatst op 8 mei 2022

Nog een maand en dan is het zover: dan reizen ruim tachtig sporters met een verstandelijke beperking en zo’n veertig coaches af naar Twente om daar mee te doen aan de Nationale Special Olympics. Afgelopen maand heeft iedereen zijn nieuwe kleding gepast bij Sport 2000 Buitink in Deventer. Wat zal dat er goed uitzien als […] Lees verder »

Sanne zoekt leeftijdgenoten om dingen te ondernemen

Geplaatst op 28 april 2022

Sanne Dasselaar is een ondernemende jonge vrouw. Ze is geboren met spina bifida (in de volksmond een open ruggetje) en als gevolg daarvan gebonden aan haar elektrische rolstoel. Onder de vlag van Fooruit wil ze een project starten om – door de week en overdag – andere jonge mensen te ontmoeten, samen leuke dingen te […] Lees verder »

Zo blij met HOorcafé

Geplaatst op 26 april 2022

Clemens de Koning is 78 en zeer slechthorend. Een cochleair implantaat (een klein elektronisch apparaat dat onder de huid wordt geïmplanteerd) stelt hem in staat een prima gesprek te voeren. Op zijn initiatief is – onder de paraplu van Fooruit – een aantal jaren geleden het HOorcafé gestart. Hier kunnen mensen met een gehoorbeperking, hun […] Lees verder »

Fooruit is er om te helpen!

Geplaatst op 23 april 2022

Voor mensen met een beperking of een chronische ziekte (en hun mantelzorgers) is het soms behoorlijk lastig om de juiste voorziening, hulp of informatie te krijgen. Of contact te leggen met mensen die – ongeveer – in hetzelfde schuitje zitten. Dan kan Fooruit helpen. Fooruit is een belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met […] Lees verder »

Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt

Geplaatst op 9 april 2022

‘Theater Onbeperkt haalt me uit mijn comfortzone’ Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt Henry Smit is vader van Justus, een jongeman met het Syndroom van Down. Naast een actief leven is hij vrijwilliger bij Theater Onbeperkt. Dat heeft hem de afgelopen drie jaar veel gebracht. Hij kwam Theater Onbeperkt een paar jaar geleden tegen op Facebook. Het […] Lees verder »

Theater Onbeperkt zet je aan het denken

Geplaatst op 6 april 2022

Of je nou een beperking hebt of niet, 12 jaar oud bent of 88 (of iets er tussenin); bij Theater Onbeperkt ben je altijd welkom. Ongeacht je culturele achtergrond, genderidentiteit, afkomst of wat dan ook. Dat leidt tot heel bijzondere voorstellingen. Want elk jaar maakt de groep minimaal één voorstelling over een thema dat te […] Lees verder »

Deventer Sportploeg …inDeventer!

Geplaatst op 3 april 2022

Deventer Sportploeg …inDeventer! De Deventer Sportploeg draagt bij aan maar liefst acht van de Sustainable Global Goals, 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken. De belangrijkste goal bij de Deventer Sportploeg is nummer 3: ‘Goede gezondheid en welzijn voor iedereen’. De Deventer Sportploeg is er heel trots op dat we daar […] Lees verder »

Veel gezelligheid op het Sport-, beweeg- en cultuurplein!

Geplaatst op 27 februari 2022

Rappen, dansen, sporten, zingen en gewoon gezellig samen leuke dingen doen. Dat zijn de ingrediënten van een middag op het Sport-, beweeg- en cultuurplein. In de voorjaarsvakantie was het plein te vinden in Raalte, en op twee locaties in Deventer. Naast alle leuke dingen, was er ook aandacht voor toegankelijkheid én voor Deventer zonder drempels. […] Lees verder »

Het Sport-, beweeg en cultuurplein komt naar je toe!

Geplaatst op 13 februari 2022

Op het Sport-, beweeg- en cultuurplein komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, cultuur, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open in de voorjaarsvakantie. Dan kan iedereen op het sportieve en creatieve plein activiteiten en sporten uitproberen, op weg naar een […] Lees verder »

Het Sport- en beweegplein komt naar Raalte!

Geplaatst op 12 februari 2022

Op dinsdagmiddag 22 februari staat het Sport- en beweegplein bij Tijenraan in Raalte. Hier komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open. En dat gaat gebeuren in de voorjaarsvakantie. Op deze middag kan iedereen op […] Lees verder »

Frame schaatsen nieuwe sport in Nederland

Geplaatst op 6 februari 2022

Stichting het Gehandicapte Kind introduceert Frame Schaatsen als nieuwe sport in Nederland Vanaf nu kunnen ook kinderen met een beperking het ijs op door middel van een schaatsframe. Dit sporthulpmiddel lijkt op een running frame (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje en ijzers, […] Lees verder »

kinderen houden een parachute vast en schaatsen een rondje

Op bezoek bij de Commissaris van de Koning

Geplaatst op 30 januari 2022

Jarenlang is hij ambassadeur van de Deventer Sportploeg. Tijdens verschillende Special Olympics is hij een zeer gewaardeerde bezoeker én supporter, voor zowel sporters, ouders als begeleiders. Inmiddels is hij al ruim drie jaar geen burgemeester van Deventer meer, maar ‘burgemeester’ van heel Overijssel. Ofwel: Commissaris van de Koning Andries Heidema. Zonder ketting, dat dan wel. […] Lees verder »

Kerstattentie voor veel vrijwilligers!

Geplaatst op 20 december 2021

Het afgelopen jaar was behoorlijk hectisch voor iedereen die zich heeft ingezet voor De Klup, De Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. Maar altijd kon er een beroep worden gedaan op een grote groep mensen die bij deze drie initiatieven betrokken zijn. Gingen activiteiten niet door, of op een andere tijd, moesten er dingen online gebeuren […] Lees verder »

Dit is een test

Partners

© 2023 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.