Nieuws

Toegankelijkheidsambassadeurs gaan op onderzoek uit

Geplaatst op 30 september 2022

Hoe toegankelijk is Deventer? Kun je alle openbare gebouwen in? Met een visuele beperking? In een rolstoel? Ben je welkom bij een (sport)vereniging als je een verstandelijke beperking hebt? Vragen die te maken hebben met toegankelijkheid en met inclusie. De Deventer Sportploeg, Kunstcircuit Deventer en Fooruit gaan – in samenwerking met de gemeente Deventer – […] Lees verder »

Digitale toegankelijkheid biedt zelfstandigheid

Geplaatst op 28 september 2022

Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen. Denk daarbij aan mensen die blind, slechtziend of kleurenblind zijn, doof of slechthorend, motorisch beperkt of zwakbegaafd, autistisch of laaggeletterd. Websites en apps van de overheid moeten daarom digitaal toegankelijk zijn, zodat ze ook door deze mensen goed kunnen worden gebruikt. Want ieder mens heeft het recht om […] Lees verder »

Start MKB Toegankelijke Route Deventer

Geplaatst op 27 september 2022

GEWOON WELKOM Van maandag 3 t/m zaterdag 8 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. Hoe toegankelijk zijn winkels, horecagelegenheden, sportverenigingen, zorginstellingen, het stadhuis in Deventer, bibliotheek en musea? En dan kijken we niet alleen naar de fysieke toegankelijkheid. Want toegankelijkheid is veel meer dan alleen dat. Gewoon Welkom!   Voel je je welkom?    Hoor […] Lees verder »

Salland Para-Badminton Toernooi 2022

Geplaatst op 27 september 2022

Salland Para-Badminton Toernooi 2022 ZATERDAG 19 NOVEMBER 2022 VAN 09:00 – 16.00 uur (onder voorbehoud) Sportcentrum & Zwembad Tijenraan Een dag voor iedereen die kennis wil maken met aangepast badminton. AB Salland verzorgt verschillende clinics deze dag zodat iedereen kennis kan maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Stempher mailadres: info@absalland.nl Inschrijving wedstrijdspelers: […] Lees verder »

G LOOP 450 METER Diepe Hel Holterbergloop

Geplaatst op 27 september 2022

Diepe Hel Holterbergloop G loop 450 meter!  Afstand Circa 450 meter (1 rondje) Voor sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Inschrijven kan via deze link. Internetinschrijving Tot en met 25 oktober 2022 om 23.59 uur Afhalen startnummer en bestelde loopshirts  Zaterdag 29 oktober van 18.00 – 20.00 uur en zondag vanaf 10.30 uur bij het inschrijfbureau in het […] Lees verder »

Vriendendiensten geeft mensen regie over eigen leven

Geplaatst op 13 september 2022

Vriendendiensten is dé Zelfregie- en Herstelorganisatie in de regio Midden-IJssel. Het is een onafhankelijke, cliënt-gestuurde stichting die zich inzet voor mensen met een psychische en/of psychosociale kwetsbaarheid in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst. Tot zover de uitleg op de website. Maar wat doet de organisatie nu precies? En waarom is dat zo belangrijk? […] Lees verder »

Elke inwoner van Deventer kan discriminatie melden

Geplaatst op 10 september 2022

Het belangrijkst artikel van onze grondwet is artikel 1. Letterlijk staat daar: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. In iets eenvoudiger taal: In Nederland behandelen we iedereen op dezelfde manier. Natuurlijk alleen […] Lees verder »

Adviesraad Sociaal Domein Deventer geeft inwoners een stem

Geplaatst op 7 september 2022

De Adviesraad Sociaal Domein Deventer (ASDD) zet zich in voor een omgeving waar het goed leven is, iedereen kan meedoen en waar je op je omgeving kunt rekenen als dat nodig is. De ASDD vertaalt praktische problemen van inwoners naar adviezen op het gebied van beleid aan de gemeente. Bijvoorbeeld over de leesbaarheid van plannen […] Lees verder »

Kom ook in 2022 naar het Hoorcafé

Geplaatst op 31 augustus 2022

Het Hoorcafé is er voor mensen met een gehoorbeperking en belangstellenden. Er kan informatie en advies uitgewisseld worden en is er vooral om elkaar te ontmoeten. Het eerst volgende Hoorcafé komen Marloes van Thiel en Marijke van Dijk, vertellen over gehoor en tinnitus/hyperacusis. Dat is kort gezegd “oorsuizen” en overgevoeligheid voor geluiden. Waar en wanneer […] Lees verder »

Scootmobieltraining bij Zwaluwenburg

Geplaatst op 2 augustus 2022

Een scootmobiel rijden doe je niet zomaar. Helaas gebeuren er nogal eens ongelukken mee en dat kan zelfs een ervaren bestuurder overkomen. Daarom organiseert de gemeente Deventer met enige regelmaat een scootmobieltraining. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 1 september bij Zwaluwenburg. Tijdens de training oefenen de deelnemers vaardigheden met hun eigen scootmobiel. Ook worden […] Lees verder »

TCR Groep biedt mensen kansen op de arbeidsmarkt

Geplaatst op 19 juli 2022

De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest voor TCR Groep. Vanwege Corona is de vraag naar (groeps)vervoer minimaal. Maar inmiddels draait het bedrijf gelukkig weer voor meer dan 100%. Daarbij is ook ruimte voor mensen die het minder makkelijk hebben op de arbeidsmarkt. TCR Groep bestaat ruim 85 jaar. Het bedrijf voor Taxi-, school- en […] Lees verder »

Meubelmaker Mano zit lekker op zijn plek bij Werkplaats 31@

Geplaatst op 17 juli 2022

Hij heeft al veel gedaan de afgelopen jaren. Via Deventer Werktalent, bij de Ulebelt en nog veel meer. Sinds vier jaar heeft hij een fijne werkplek gevonden in Diepenveen. Eerst nog als vrijwilliger, maar inmiddels als betaalde kracht. En daar is hij – terecht – heel trots op! ‘Van huis uit ben ik meubelmaker’, vertelt […] Lees verder »

Tessa bedenkt handig systeem voor schuiftafeltennis

Geplaatst op 15 juli 2022

Tessa Roerdink werkt ongeveer twee jaar bij Werkplaats 31@. Ze solliciteert als schoonmaakster bij het Hof van Salland, maar doet inmiddels heel veel meer op het terrein van de werkplaats. Zo bedenkt ze een slim systeem om de opbouw van een schuiftafeltennistafel makkelijk mee te kunnen nemen. ‘Eigenlijk doe ik van alles wat er moet […] Lees verder »

Werkplaats 31@

Geplaatst op 13 juli 2022

Op een prachtige landelijke plek in Diepenveen, ligt een voormalig loonbedrijf, naast een boerderij. In en om de gebouwen heerst serene rust, maar ook volop activiteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat kwetsbare mensen er een veilige, fijne werkplek vinden. Gerard van Bussel ontwikkelde er de afgelopen jaren Werkplaats 31@. ‘Mensen in beweging krijgen’, vertelt Gerard. ‘Dat […] Lees verder »

Foto’s, foto’s, foto’s….

Geplaatst op 24 juni 2022

Een medaille nog voor er wedstrijd is gehouden, een prachtige openingsceremonie, twee fantastische sportdagen, een superleuk feest, een echt Olympisch Dorp, een high five van de Commissaris van de Koning, heerlijk weer, de vlag van de Deventer Sportploeg in top op het Stadhuis én een heleboel medailles. Dat is in het (heel) kort de beschrijving […] Lees verder »

Special Olympics: wát een geweldig weekend!

Geplaatst op 15 juni 2022

Een medaille nog voor er wedstrijd is gehouden, een prachtige openingsceremonie, twee fantastische sportdagen, een superleuk feest, een echt Olympisch Dorp, een high five van de Commissaris van de Koning, heerlijk weer, de vlag van de Deventer Sportploeg in top op het Stadhuis én een heleboel medailles. Dat is in het (heel) kort de beschrijving […] Lees verder »

Tien keer meerdaagse Special Olympics voor zwemtrio

Geplaatst op 10 juni 2022

Nathalie, Merette en Miranda: zij zwemmen in het weekend van 10, 11 en 12 juni voor de tiende keer de meerdaagse Special Olympics! Het aantal medailles dat de dames samen hebben gehaald is niet meer te tellen. Met heel veel plezier bereiden ze zich voor op de editie van 2022. In 2002 wordt in Deventer […] Lees verder »

Op weg naar de Special Olympics!

Geplaatst op 8 juni 2022

De kleding is klaar, de bussen geregeld en de tassen ingepakt. Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken zo’n 80 sporters en 40 coaches naar Twente om mee te doen aan de Nationale Special Olympics in het weekend van 10, 11 en 12 juni. Dat weekend hangt de vlag van de Deventer Sportploeg op […] Lees verder »

Ewald van Bussel: sporter én ambassadeur

Geplaatst op 7 juni 2022

Hij woont nog bij zijn ouders, maar is op zoek naar een eigen stekje. In het dagelijks leven brengt hij in zijn dorp Twello elke dag de post rond. Lekker op de fiets. Daarnaast schaatst hij in de winter en skeelert in de zomer. En dan is Ewald van Bussel ook nog ambassadeur bij de […] Lees verder »

Trainer Caren met skeeleraars naar Special Olympics

Geplaatst op 6 juni 2022

Ze is al bijna 25 jaar lid van schaats- en skeelervereniging SportiefOost.nl: Caren Daggenvoorde. Ze reed in klasse 3 én hoorde – in haar categorie – bij de 25 beste marathonschaatsers van Nederland. Zelf actief schaatsen doet ze niet meer sinds 2009 nadat ze – na de ziekte van Pfeiffer – niet meer op haar […] Lees verder »

Auke van Dijk: van sporter naar vrijwilliger

Geplaatst op 4 juni 2022

Hij voetbalde bij SV Comschate’33, fietste bij WVS de Zwaluwen en nu is hij als vrijwilliger inzetbaar op verschillende activiteiten bij de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. Lekker bezig Auke! Als Auke van Dijk niet meer kan voetballen vanwege zijn slechte enkels stapt hij over op wielrennen. Met beide sporten is hij een aantal keren […] Lees verder »

Op bezoek bij Rotary Deventer-IJssel

Geplaatst op 3 juni 2022

Ruim tien jaar geleden heeft Rotary Deventer-IJssel het Deventer Gezelschapsspel ‘Een Dagje Deventer’ ontwikkeld, laten maken en verkocht. Dat brengt een prachtig bedrag op en maar liefst € 29.500 daarvan is bestemd voor de Deventer Sportploeg. Daarmee kan de ploeg deelnemen aan de Special Olympics van 2012 in Den Bosch. Voorzitter Kees van Hoof neemt […] Lees verder »

Ambassadeurs op bezoek bij gouden partners

Geplaatst op 30 mei 2022

Nog een paar weken en dan gaan zo’n tachtig sporters en veertig coaches naar de Special Olympics. Op vrijdagavond 10 juni gaat er een VIP-bus met speciale gasten naar de openingsceremonie in het Fanny Blankers Koen stadion. Leonique, Johan, Michael en Merette gaan een dag op stap om een aantal gasten persoonlijk de uitnodiging te […] Lees verder »

Accreditatiedag Special Olympics

Geplaatst op 29 mei 2022

In totaal komen er zo’n 3000 sporters en coaches naar de Special Olympics in Twente op 10, 11 en 12 juni. Dat vereist natuurlijk wel enige voorbereiding. Daarom is er op 21 mei de accreditatiedag: een informatiedag voor alle verenigingen die meedoen. Tien coaches en twee werkgroepleden reizen af naar de Grolschveste in Enschede. Ze […] Lees verder »

Multisportdag voor mensen met een visuele beperking

Geplaatst op 27 mei 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met SportService Zwolle en Windesheim Zwolle weer een Multisportdag voor mensen met een visuele beperking. Het is altijd dé dag om sporten uit te proberen en een passende vereniging te vinden. Ontdek en doe mee! Het belooft een dag vol sport en plezier te worden. […] Lees verder »

Rick Brink op bezoek in Deventer

Geplaatst op 23 mei 2022

Iemand die zich in Hardenberg heel hard maakt en heeft gemaakt voor de toegankelijkheid is Rick Brink, voormalig minister van Gehandicaptenzaken bij de KRO/NCRV. Rick zit in een – elektrische – rolstoel. Als raadslid en voorzitter van de inclusiewerkgroep in zijn gemeente heeft hij inclusie en toegankelijkheid in Hardenberg een prominente plek op de kaart […] Lees verder »

Gezellige Avond4daagse voor sporters Deventer Sportploeg

Geplaatst op 21 mei 2022

Eindelijk mag het weer! Na drie jaar kan er weer lekker gewandeld worden in Deventer met de Avond4daagse. Zo’n 1900 wandelaars lopen mee en natuurlijk laat een aantal sporters van de Deventer sportploeg zich dat geen twee keer zeggen. De laatste avond lopen ze langs het stadhuis waar ze toegezwaaid worden door wethouder Liesbeth Grijsen […] Lees verder »

Scootmobieltraining bij Humanitas

Geplaatst op 19 mei 2022

Een scootmobiel rijden doe je niet zomaar. Helaas gebeuren er nogal eens ongelukken mee en dat kan zelfs een ervaren bestuurder overkomen. Daarom organiseert de gemeente Deventer met enige regelmaat een scootmobieltraining. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 2 juni bij Humanitas. Tijdens de training oefenen de deelnemers vaardigheden met hun eigen scootmobiel. Ook worden […] Lees verder »

Inclusieve speelplek in Dedemsvaart

Geplaatst op 16 mei 2022

Een prachtige, inclusieve natuurspeelplek cadeau. Wie wil dat nou niet? Rick Brink valt die eer te beurt als hij afscheid neemt van de gemeenteraad in Hardenberg om minister van Gehandicaptenzaken te worden bij de KRO/NCRV. Hoveniersbedrijf Anno 2000 heeft de natuurspeelplek, in samenwerking met Ity Busstra van de Kleine Tuinman, kinderen en ouders, ontworpen. En […] Lees verder »

Bezoek aan Hardenberg

Geplaatst op 13 mei 2022

Deventer wil een inclusieve, toegankelijke gemeente zijn. Zonder drempels, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Een gemeente waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en mee bepalen. Natuurlijk zijn er veel mensen en organisaties in Deventer die daarover veel kennis hebben, maar het is ook goed om kennis uit te wisselen. Wat is er […] Lees verder »

Kleding gepast voor Special Olympics

Geplaatst op 8 mei 2022

Nog een maand en dan is het zover: dan reizen ruim tachtig sporters met een verstandelijke beperking en zo’n veertig coaches af naar Twente om daar mee te doen aan de Nationale Special Olympics. Afgelopen maand heeft iedereen zijn nieuwe kleding gepast bij Sport 2000 Buitink in Deventer. Wat zal dat er goed uitzien als […] Lees verder »

Sanne zoekt leeftijdgenoten om dingen te ondernemen

Geplaatst op 28 april 2022

Sanne Dasselaar is een ondernemende jonge vrouw. Ze is geboren met spina bifida (in de volksmond een open ruggetje) en als gevolg daarvan gebonden aan haar elektrische rolstoel. Onder de vlag van Fooruit wil ze een project starten om – door de week en overdag – andere jonge mensen te ontmoeten, samen leuke dingen te […] Lees verder »

Zo blij met HOorcafé

Geplaatst op 26 april 2022

Clemens de Koning is 78 en zeer slechthorend. Een cochleair implantaat (een klein elektronisch apparaat dat onder de huid wordt geïmplanteerd) stelt hem in staat een prima gesprek te voeren. Op zijn initiatief is – onder de paraplu van Fooruit – een aantal jaren geleden het HOorcafé gestart. Hier kunnen mensen met een gehoorbeperking, hun […] Lees verder »

Fooruit is er om te helpen!

Geplaatst op 23 april 2022

Voor mensen met een beperking of een chronische ziekte (en hun mantelzorgers) is het soms behoorlijk lastig om de juiste voorziening, hulp of informatie te krijgen. Of contact te leggen met mensen die – ongeveer – in hetzelfde schuitje zitten. Dan kan Fooruit helpen. Fooruit is een belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met […] Lees verder »

Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt

Geplaatst op 9 april 2022

‘Theater Onbeperkt haalt me uit mijn comfortzone’ Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt Henry Smit is vader van Justus, een jongeman met het Syndroom van Down. Naast een actief leven is hij vrijwilliger bij Theater Onbeperkt. Dat heeft hem de afgelopen drie jaar veel gebracht. Hij kwam Theater Onbeperkt een paar jaar geleden tegen op Facebook. Het […] Lees verder »

Theater Onbeperkt zet je aan het denken

Geplaatst op 6 april 2022

Of je nou een beperking hebt of niet, 12 jaar oud bent of 88 (of iets er tussenin); bij Theater Onbeperkt ben je altijd welkom. Ongeacht je culturele achtergrond, genderidentiteit, afkomst of wat dan ook. Dat leidt tot heel bijzondere voorstellingen. Want elk jaar maakt de groep minimaal één voorstelling over een thema dat te […] Lees verder »

Deventer Sportploeg …inDeventer!

Geplaatst op 3 april 2022

Deventer Sportploeg …inDeventer! De Deventer Sportploeg draagt bij aan maar liefst acht van de Sustainable Global Goals, 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken. De belangrijkste goal bij de Deventer Sportploeg is nummer 3: ‘Goede gezondheid en welzijn voor iedereen’. De Deventer Sportploeg is er heel trots op dat we daar […] Lees verder »

Veel gezelligheid op het Sport-, beweeg- en cultuurplein!

Geplaatst op 27 februari 2022

Rappen, dansen, sporten, zingen en gewoon gezellig samen leuke dingen doen. Dat zijn de ingrediënten van een middag op het Sport-, beweeg- en cultuurplein. In de voorjaarsvakantie was het plein te vinden in Raalte, en op twee locaties in Deventer. Naast alle leuke dingen, was er ook aandacht voor toegankelijkheid én voor Deventer zonder drempels. […] Lees verder »

Het Sport-, beweeg en cultuurplein komt naar je toe!

Geplaatst op 13 februari 2022

Op het Sport-, beweeg- en cultuurplein komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, cultuur, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open in de voorjaarsvakantie. Dan kan iedereen op het sportieve en creatieve plein activiteiten en sporten uitproberen, op weg naar een […] Lees verder »

Het Sport- en beweegplein komt naar Raalte!

Geplaatst op 12 februari 2022

Op dinsdagmiddag 22 februari staat het Sport- en beweegplein bij Tijenraan in Raalte. Hier komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open. En dat gaat gebeuren in de voorjaarsvakantie. Op deze middag kan iedereen op […] Lees verder »

Frame schaatsen nieuwe sport in Nederland

Geplaatst op 6 februari 2022

Stichting het Gehandicapte Kind introduceert Frame Schaatsen als nieuwe sport in Nederland Vanaf nu kunnen ook kinderen met een beperking het ijs op door middel van een schaatsframe. Dit sporthulpmiddel lijkt op een running frame (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje en ijzers, […] Lees verder »

kinderen houden een parachute vast en schaatsen een rondje

Op bezoek bij de Commissaris van de Koning

Geplaatst op 30 januari 2022

Jarenlang is hij ambassadeur van de Deventer Sportploeg. Tijdens verschillende Special Olympics is hij een zeer gewaardeerde bezoeker én supporter, voor zowel sporters, ouders als begeleiders. Inmiddels is hij al ruim drie jaar geen burgemeester van Deventer meer, maar ‘burgemeester’ van heel Overijssel. Ofwel: Commissaris van de Koning Andries Heidema. Zonder ketting, dat dan wel. […] Lees verder »

Kerstattentie voor veel vrijwilligers!

Geplaatst op 20 december 2021

Het afgelopen jaar was behoorlijk hectisch voor iedereen die zich heeft ingezet voor De Klup, De Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. Maar altijd kon er een beroep worden gedaan op een grote groep mensen die bij deze drie initiatieven betrokken zijn. Gingen activiteiten niet door, of op een andere tijd, moesten er dingen online gebeuren […] Lees verder »

Dit is een test

Deventer Sportploeg is ambassadeur van MAEX

Geplaatst op 7 december 2021

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan […] Lees verder »

Social Handprint van de Deventer Sportploeg met een maatschappelijke waarde van €100.000

Jeugdlintje voor Lindi Berenschot

Geplaatst op 21 november 2021

Op 20 november is het de Internationale dag voor de rechten van het kind. Een dag die in het leven geroepen is door de Verenigde Naties. De gemeente Deventer vindt het een mooie dag om een aantal kinderen en jongeren in het zonnetje te zetten. Daarom krijgen vijf jongeren deze zaterdag een ‘jeugdlintje’ uit handen […] Lees verder »

Sporters Deventer Sportploeg collecteren voor Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 14 november 2021

Voor het zesde achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Deventer mee met de collecte voor Het Gehandicapte Kind in de week van 15 t/m 20 november. Vanwege Corona zetten we ook dit jaar in op de digitale collectebus. Dan kan iedereen die geen collectant tegenkomt of aan de deur krijgt toch op een […] Lees verder »

Bijeenkomst collectanten Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 3 november 2021

In november vindt de jaarlijkse collecte plaats van Het Gehandicapte Kind. Dat betekent werk aan de winkel voor de landelijke coördinator en de regiocoördinatoren. Zij zorgen er immers voor dat er elk jaar collectanten op pad gaan en er mooie bedragen worden opgehaald. Op woensdag 20 oktober maakt een aantal collectanten kennis met één van […] Lees verder »

Sport-, Beweeg- en Cultuurplein bij Wijk 16!

Geplaatst op 18 oktober 2021

Onder het motto ‘Meedoen zonder drempels’ strijkt het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein van Iedereen Actief de komende maanden neer op verschillende locaties in Deventer en omgeving. Donderdag 21 oktober is Wijk 16 aan de beurt! Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op dit actieve plein en de toegang is gratis! Kom je ook […] Lees verder »

Vandaag gaat Deventer inclusief!

Geplaatst op 6 oktober 2021

Een lekker zonnetje (na een zeer regenachtige ochtend), een presentatie over hoe mensen met een visuele beperking de digitale wereld ervaren, het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein, leerlingen van VSO De Linde, ambassadeurs van Deventer zonder drempels, wethouder Rob de Geest, veel organisaties en politieke partijen, een belangrijk Manifest én twee zingende badmutsen. Ingrediënten genoeg voor […] Lees verder »

Meedoen zonder drempels: geslaagde dag!

Geplaatst op 29 augustus 2021

De ambassadeurs van Iedereen Actief die het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein opbouwen, een groep cursisten voor de Toegankelijkheidstraining, een locatie die wordt getest op toegankelijkheid en ruim dertig sporters die de bootcampserie afsluiten met yoga en heel veel blije gezichten: alle ingrediënten voor een mooie zaterdag zijn aanwezig. Dat is dan ook precies wat het […] Lees verder »

Zes vrijwilligers voor en op de aanhangwagen van de Sportcarrousel van de sportcarrousel

Toegankelijk Deventer

Geplaatst op 11 juli 2021

Hoe toegankelijk is Deventer? Kun je alle openbare gebouwen in? Met een visuele beperking? In een rolstoel? Ben je welkom bij een (sport)vereniging als je een verstandelijke beperking hebt? Vragen die te maken hebben met toegankelijkheid en met inclusie. De Deventer Sportploeg, Kunstcircuit Deventer en Fooruit gaan – in samenwerking met de gemeente Deventer – […] Lees verder »

Op het podium van de kleine zaal zitten ongeveer 30 mensen op anderhalve meter van elkaar.

Partners

© 2022 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.