Nieuws

Scootmobieltraining bij Humanitas

Geplaatst op 19 mei 2022

Een scootmobiel rijden doe je niet zomaar. Helaas gebeuren er nogal eens ongelukken mee en dat kan zelfs een ervaren bestuurder overkomen. Daarom organiseert de gemeente Deventer met enige regelmaat een scootmobieltraining. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 2 juni bij Humanitas. Tijdens de training oefenen de deelnemers vaardigheden met hun eigen scootmobiel. Ook worden […] Lees verder »

Inclusieve speelplek in Dedemsvaart

Geplaatst op 16 mei 2022

Een prachtige, inclusieve natuurspeelplek cadeau. Wie wil dat nou niet? Rick Brink valt die eer te beurt als hij afscheid neemt van de gemeenteraad in Hardenberg om minister van Gehandicaptenzaken te worden bij de KRO/NCRV. Hoveniersbedrijf Anno 2000 heeft de natuurspeelplek, in samenwerking met Ity Busstra van de Kleine Tuinman, kinderen en ouders, ontworpen. En […] Lees verder »

Bezoek aan Hardenberg

Geplaatst op 13 mei 2022

Deventer wil een inclusieve, toegankelijke gemeente zijn. Zonder drempels, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Een gemeente waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en mee bepalen. Natuurlijk zijn er veel mensen en organisaties in Deventer die daarover veel kennis hebben, maar het is ook goed om kennis uit te wisselen. Wat is er […] Lees verder »

Kleding gepast voor Special Olympics

Geplaatst op 8 mei 2022

Nog een maand en dan is het zover: dan reizen ruim tachtig sporters met een verstandelijke beperking en zo’n veertig coaches af naar Twente om daar mee te doen aan de Nationale Special Olympics. Afgelopen maand heeft iedereen zijn nieuwe kleding gepast bij Sport 2000 Buitink in Deventer. Wat zal dat er goed uitzien als […] Lees verder »

Sanne zoekt leeftijdgenoten om dingen te ondernemen

Geplaatst op 28 april 2022

Sanne Dasselaar is een ondernemende jonge vrouw. Ze is geboren met spina bifida (in de volksmond een open ruggetje) en als gevolg daarvan gebonden aan haar elektrische rolstoel. Onder de vlag van Fooruit wil ze een project starten om – door de week en overdag – andere jonge mensen te ontmoeten, samen leuke dingen te […] Lees verder »

Zo blij met HOorcafé

Geplaatst op 26 april 2022

Clemens de Koning is 78 en zeer slechthorend. Een cochleair implantaat (een klein elektronisch apparaat dat onder de huid wordt geïmplanteerd) stelt hem in staat een prima gesprek te voeren. Op zijn initiatief is – onder de paraplu van Fooruit – een aantal jaren geleden het HOorcafé gestart. Hier kunnen mensen met een gehoorbeperking, hun […] Lees verder »

Fooruit is er om te helpen!

Geplaatst op 23 april 2022

Voor mensen met een beperking of een chronische ziekte (en hun mantelzorgers) is het soms behoorlijk lastig om de juiste voorziening, hulp of informatie te krijgen. Of contact te leggen met mensen die – ongeveer – in hetzelfde schuitje zitten. Dan kan Fooruit helpen. Fooruit is een belangenorganisatie, die actief is met en voor mensen met […] Lees verder »

Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt

Geplaatst op 9 april 2022

‘Theater Onbeperkt haalt me uit mijn comfortzone’ Vrijwilliger bij Theater Onbeperkt Henry Smit is vader van Justus, een jongeman met het Syndroom van Down. Naast een actief leven is hij vrijwilliger bij Theater Onbeperkt. Dat heeft hem de afgelopen drie jaar veel gebracht. Hij kwam Theater Onbeperkt een paar jaar geleden tegen op Facebook. Het […] Lees verder »

Theater Onbeperkt zet je aan het denken

Geplaatst op 6 april 2022

Of je nou een beperking hebt of niet, 12 jaar oud bent of 88 (of iets er tussenin); bij Theater Onbeperkt ben je altijd welkom. Ongeacht je culturele achtergrond, genderidentiteit, afkomst of wat dan ook. Dat leidt tot heel bijzondere voorstellingen. Want elk jaar maakt de groep minimaal één voorstelling over een thema dat te […] Lees verder »

Deventer Sportploeg …inDeventer!

Geplaatst op 3 april 2022

Deventer Sportploeg …inDeventer! De Deventer Sportploeg draagt bij aan maar liefst acht van de Sustainable Global Goals, 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken. De belangrijkste goal bij de Deventer Sportploeg is nummer 3: ‘Goede gezondheid en welzijn voor iedereen’. De Deventer Sportploeg is er heel trots op dat we daar […] Lees verder »

Veel gezelligheid op het Sport-, beweeg- en cultuurplein!

Geplaatst op 27 februari 2022

Rappen, dansen, sporten, zingen en gewoon gezellig samen leuke dingen doen. Dat zijn de ingrediënten van een middag op het Sport-, beweeg- en cultuurplein. In de voorjaarsvakantie was het plein te vinden in Raalte, en op twee locaties in Deventer. Naast alle leuke dingen, was er ook aandacht voor toegankelijkheid én voor Deventer zonder drempels. […] Lees verder »

Het Sport-, beweeg en cultuurplein komt naar je toe!

Geplaatst op 13 februari 2022

Op het Sport-, beweeg- en cultuurplein komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, cultuur, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open in de voorjaarsvakantie. Dan kan iedereen op het sportieve en creatieve plein activiteiten en sporten uitproberen, op weg naar een […] Lees verder »

Het Sport- en beweegplein komt naar Raalte!

Geplaatst op 12 februari 2022

Op dinsdagmiddag 22 februari staat het Sport- en beweegplein bij Tijenraan in Raalte. Hier komt alles samen. Ontmoeten, sporten, bewegen, bewustwording, informatie, kennismaken en uitproberen. Voor iedereen met en zonder beperking. Na een lange  periode van Coronamaatregelen mag het plein eindelijk weer open. En dat gaat gebeuren in de voorjaarsvakantie. Op deze middag kan iedereen op […] Lees verder »

Frame schaatsen nieuwe sport in Nederland

Geplaatst op 6 februari 2022

Stichting het Gehandicapte Kind introduceert Frame Schaatsen als nieuwe sport in Nederland Vanaf nu kunnen ook kinderen met een beperking het ijs op door middel van een schaatsframe. Dit sporthulpmiddel lijkt op een running frame (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje en ijzers, […] Lees verder »

kinderen houden een parachute vast en schaatsen een rondje

Op bezoek bij de Commissaris van de Koning

Geplaatst op 30 januari 2022

Jarenlang is hij ambassadeur van de Deventer Sportploeg. Tijdens verschillende Special Olympics is hij een zeer gewaardeerde bezoeker én supporter, voor zowel sporters, ouders als begeleiders. Inmiddels is hij al ruim drie jaar geen burgemeester van Deventer meer, maar ‘burgemeester’ van heel Overijssel. Ofwel: Commissaris van de Koning Andries Heidema. Zonder ketting, dat dan wel. […] Lees verder »

Kerstattentie voor veel vrijwilligers!

Geplaatst op 20 december 2021

Het afgelopen jaar was behoorlijk hectisch voor iedereen die zich heeft ingezet voor De Klup, De Deventer Sportploeg en Iedereen Actief. Maar altijd kon er een beroep worden gedaan op een grote groep mensen die bij deze drie initiatieven betrokken zijn. Gingen activiteiten niet door, of op een andere tijd, moesten er dingen online gebeuren […] Lees verder »

Dit is een test

Deventer Sportploeg is ambassadeur van MAEX

Geplaatst op 7 december 2021

MAEX is het platform om maatschappelijke impact te maken, meten en managen. Steeds meer zal gevraagd worden naar de maatschappelijke waarde van een initiatief, bedrijf of organisatie. Er zijn twee manieren om je maatschappelijke waarde te vergroten, door zelf ‘goed’ te doen en dat zichtbaar te maken én door maatschappelijk te ‘investeren’. Met MAEX kan […] Lees verder »

Social Handprint van de Deventer Sportploeg met een maatschappelijke waarde van €100.000

Jeugdlintje voor Lindi Berenschot

Geplaatst op 21 november 2021

Op 20 november is het de Internationale dag voor de rechten van het kind. Een dag die in het leven geroepen is door de Verenigde Naties. De gemeente Deventer vindt het een mooie dag om een aantal kinderen en jongeren in het zonnetje te zetten. Daarom krijgen vijf jongeren deze zaterdag een ‘jeugdlintje’ uit handen […] Lees verder »

Sporters Deventer Sportploeg collecteren voor Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 14 november 2021

Voor het zesde achtereenvolgende jaar doen sporters met een beperking uit Deventer mee met de collecte voor Het Gehandicapte Kind in de week van 15 t/m 20 november. Vanwege Corona zetten we ook dit jaar in op de digitale collectebus. Dan kan iedereen die geen collectant tegenkomt of aan de deur krijgt toch op een […] Lees verder »

Bijeenkomst collectanten Het Gehandicapte Kind

Geplaatst op 3 november 2021

In november vindt de jaarlijkse collecte plaats van Het Gehandicapte Kind. Dat betekent werk aan de winkel voor de landelijke coördinator en de regiocoördinatoren. Zij zorgen er immers voor dat er elk jaar collectanten op pad gaan en er mooie bedragen worden opgehaald. Op woensdag 20 oktober maakt een aantal collectanten kennis met één van […] Lees verder »

Sport-, Beweeg- en Cultuurplein bij Wijk 16!

Geplaatst op 18 oktober 2021

Onder het motto ‘Meedoen zonder drempels’ strijkt het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein van Iedereen Actief de komende maanden neer op verschillende locaties in Deventer en omgeving. Donderdag 21 oktober is Wijk 16 aan de beurt! Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op dit actieve plein en de toegang is gratis! Kom je ook […] Lees verder »

Vandaag gaat Deventer inclusief!

Geplaatst op 6 oktober 2021

Een lekker zonnetje (na een zeer regenachtige ochtend), een presentatie over hoe mensen met een visuele beperking de digitale wereld ervaren, het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein, leerlingen van VSO De Linde, ambassadeurs van Deventer zonder drempels, wethouder Rob de Geest, veel organisaties en politieke partijen, een belangrijk Manifest én twee zingende badmutsen. Ingrediënten genoeg voor […] Lees verder »

Meedoen zonder drempels: geslaagde dag!

Geplaatst op 29 augustus 2021

De ambassadeurs van Iedereen Actief die het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein opbouwen, een groep cursisten voor de Toegankelijkheidstraining, een locatie die wordt getest op toegankelijkheid en ruim dertig sporters die de bootcampserie afsluiten met yoga en heel veel blije gezichten: alle ingrediënten voor een mooie zaterdag zijn aanwezig. Dat is dan ook precies wat het […] Lees verder »

Zes vrijwilligers voor en op de aanhangwagen van de Sportcarrousel van de sportcarrousel

Toegankelijk Deventer

Geplaatst op 11 juli 2021

Hoe toegankelijk is Deventer? Kun je alle openbare gebouwen in? Met een visuele beperking? In een rolstoel? Ben je welkom bij een (sport)vereniging als je een verstandelijke beperking hebt? Vragen die te maken hebben met toegankelijkheid en met inclusie. De Deventer Sportploeg, Kunstcircuit Deventer en Fooruit gaan – in samenwerking met de gemeente Deventer – […] Lees verder »

Op het podium van de kleine zaal zitten ongeveer 30 mensen op anderhalve meter van elkaar.

Partners

© 2022 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.