Meubelmaker Mano zit lekker op zijn plek bij Werkplaats 31@

Hij heeft al veel gedaan de afgelopen jaren. Via Deventer Werktalent, bij de Ulebelt en nog veel meer. Sinds vier jaar heeft hij een fijne werkplek gevonden in Diepenveen. Eerst nog als vrijwilliger, maar inmiddels als betaalde kracht. En daar is hij – terecht – heel trots op!

‘Van huis uit ben ik meubelmaker’, vertelt hij, terwijl hij een uitgebreide rondleiding geeft door de gebouwen en op het terrein van Werkplaats 31@. ‘Dus werken met hout doe ik nog steeds heel graag. Dat kan ik ook goed.’ Mano maakte de eerste prototypes voor de opbouw van het schuiftafeltennis, maakt prachtige informatieborden, maar draait ook zijn hand niet om voor het opknappen van een stel antieke luiken van een huis in de buurt. En dat is nog maar een greep uit zijn werkzaamheden. Een van de leukste dingen vindt hij wel een bijzondere stoel die hij maakte voor een trotse opa. Twee kleinkinderen kunnen gezellig samen aanschuiven bij de tafel.

Doen wat je leuk vindt

Mano weet maar al te goed hoe het komt dat hij bij Werkplaats 31@ zo goed op zijn plek zit. Dat komt door Gerard van Bussel. ‘Gerard laat je doen wat je leuk vindt’, aldus Mano. ‘Dat vindt hij belangrijk en daardoor ga je je meer ontwikkelen, doe je dingen met plezier. Dan komt er ook ruimte om dingen te doen die minder leuk zijn. Want we doen ook echt dingen die gewoon gedaan moeten worden hoor! En die doe ik dan ook graag.’

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.