Tessa bedenkt handig systeem voor schuiftafeltennis

Tessa Roerdink werkt ongeveer twee jaar bij Werkplaats 31@. Ze solliciteert als schoonmaakster bij het Hof van Salland, maar doet inmiddels heel veel meer op het terrein van de werkplaats. Zo bedenkt ze een slim systeem om de opbouw van een schuiftafeltennistafel makkelijk mee te kunnen nemen.

‘Eigenlijk doe ik van alles wat er moet gebeuren’, vertelt ze. ‘Ik werk met hout, ik rijd op de trekker, ben een schaftkeet aan het verbouwen en ja, dat schoonmaken doe ik ook nog steeds.’

Schuiftafeltennis

Voor Iedereen Actief is een ombouw gemaakt die op een reguliere tafeltennis gezet kan worden. Daarmee kunnen mensen met een beperking, die niet regulier kunnen tafeltennissen, toch deze sport beoefenen. De (grotere) bal wordt met een afgeplat batje heen en weer geschoven en kan er door de ombouw niet afvallen. Tessa bedenkt en maakt een extra scharnierpunt, zodat de hele opbouw kan worden opgeklapt en in een – ook door Tessa gemaakt – krat past. Dat kan achterin een auto kan worden vervoerd. Zo kan er op elke gewenste locatie waar een tafeltennistafel is, schuiftafeltennis worden gespeeld. Inmiddels heeft ze al vijf sets gemaakt, keurig opklapbaar en strak in de lak.

Iedereen Actief bus

Er is nog iets belangrijks dat Tessa voor Iedereen Actief doet. De grote, gele bus staat in een loods geparkeerd, zodat hij schoon en heel blijft. Bij Werkplaats31@ wordt de bus ook onderhouden. Daarin heeft Tessa een belangrijke rol: elke twee weken start ze de bus, zodat de motor niet te lang stilstaat als de bus niet wordt gebruikt. Daarna legt ze de accu weer vakkundig aan de lader. ‘Dat heb ik hier geleerd’, lacht ze verlegen. ‘En ja, dat is best belangrijk. Want de bus moet het wel doen als hij wordt opgehaald.’

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.