Bijeenkomst collectanten Het Gehandicapte Kind

In november vindt de jaarlijkse collecte plaats van Het Gehandicapte Kind. Dat betekent werk aan de winkel voor de landelijke coördinator en de regiocoördinatoren. Zij zorgen er immers voor dat er elk jaar collectanten op pad gaan en er mooie bedragen worden opgehaald. Op woensdag 20 oktober maakt een aantal collectanten kennis met één van de projecten van Het Gehandicapte Kind: Iedereen Actief.

Het Gehandicapte Kind

Het Gehandicapte Kind zet zich in om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Dat past natuurlijk perfect bij Iedereen Actief. De afgelopen jaren heeft – mede met behulp van financiële steun van Het Gehandicapte Kind – Iedereen Actief zich verder kunnen ontwikkelen. In Deventer en omgeving zijn steeds meer mogelijkheden voor mensen met en zonder beperking om dingen samen te doen, op sportief en cultureel gebied.

Collectanten

Op woensdag 20 oktober kwam een groepje collectanten uit de regio bij elkaar; gastvrij ontvangen op de locatie van TTV Swift. Allemaal hebben ze zo hun eigen redenen om zich in te zetten voor de jaarlijkse collecte. Regiocoördinator Oost-Nederland Isabella Kempers en landelijk coördinator Eveline van der Lugt zijn die avond aanwezig om kennis te maken en iets meer te vertellen over de collecte. En ze krijgen informatie over Iedereen Actief en schuiftafeltennis.

Schuiftafeltennis

Voorzitter van de Deventer Sportploeg Kees van Hoof en communicatieadviseur Monica Sluiseman geven een presentatie over Iedereen Actief en de belangrijke rol die de financiële ondersteuning van Het Gehandicapte Kind daarin speelt. Daarna krijgen alle bezoekers een demonstratie schuiftafeltennis en mogen hun hun krachten meten met Sanne Dasselaar, ervaren schuiftafeltennisster bij Swift. Leuk om deze speciale vorm van tafeltennis uit te proberen! De reacties van de collectanten zijn positief. ‘Wat leuk om nu eens met eigen ogen te zien wat er gedaan wordt met het geld dat we ophalen’, is een veelgehoorde reactie.

(Digitale) collecte 2021

Dit jaar wordt de collecte gehouden van 15-20 november. En – inmiddels traditiegetrouw – collecteren ook sporters van de Deventer Sportploeg mee. Voor de helft van het opgehaalde geld mogen we zelf een bestemming zoeken. Dit jaar is dat de organisatie van de deelname aan de Special Olympics 2022 in Twente. Naast het collecteren met de collectebussen, is er ook een digitale collectebus van de Deventer Sportploeg (op naam van voorzitter Kees van Hoof). Daarop kan iedereen heel makkelijk een donatie overmaken. Die digitale collectebus vind je hier en er kan nu al op gedoneerd worden. Via de pagina kun je zelfs een tikkie sturen naar mensen in je netwerk die mogelijk een bijdrage willen leveren. Help je mee? Enne, het delen van de collectebus is natuurlijk heel fijn!

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.