Deventer Lions steppen prachtig bedrag bij elkaar voor Deventer Sportploeg

Even lijkt het hele stepavontuur van de drie Deventer Lionsclubs letterlijk in het water te vallen, net als het aansteken van het Olympisch vuur. Maar uiteindelijk zijn de weergoden Deventer goed gezind en verloopt de namiddag grotendeels droog. Om kwart over zes arriveren de steppers van de Lions, in gezelschap van een aantal sporters van de Deventer Sportploeg, mascotte Ben Actief én natuurlijk de mensen van Torchrun bij Meadow en kan het Olympisch vuur worden ontstoken.

Rond een uur of vier vertrekken de Lions op grote steps uit Bathmen richting Deventer. Onder politiebegeleiding, zodat het verkeer niet in gevaar komt. Helemaal droog houden ze het niet, maar tegen de tijd dat Torch Run – met de Flame of Hope – en de wielrenners van de Deventer Sportploeg aansluiten schijnt er zelfs een voorzichtig zonnetje. Traditiegetrouw wordt het Olympisch vuur door politiemensen van de plaats waar de vorige Special Olympics plaatsvonden (Hengelo) al rennend naar de nieuwe locatie (Breda) gebracht. Vandaag mag het vuur even branden op het stadstrand van Deventer.

Sponsorbedrag

Elzo Springer, lid van Lions IJsselvallei, heet alle steppers, lopers en wielrenners welkom. Dat doet hij in goed gezelschap van een flink aantal Lions uit Deventer én sporters van de Deventer Sportploeg die het komend weekend meedoen aan de Special Olympics in Brabant. De steppers van de Lions hebben zich laten sponsoren voor de Special Olympics en de Deventer Sportploeg en de teller staat inmiddels op € 2500! Wat een geweldig bedrag!

Vuur ontstoken

Aan Mieke Viveen, de weduwe van Rob Viveen, de grote initiator van het Heathy Athletes programma om sporters gezond en verantwoord aan De Special Olympics mee te kunnen laten doen, vervolgens de eer om het vuur te ontsteken. Onder toeziend oog van de sporters en de andere aanwezigen.

Succes

Wethouder Rob de Geest bedankt de Lions en de mannen en vrouwen van Torch Run voor hun inzet. ‘Geweldig om te zien dat de Lions zich inzetten voor deze bijzondere sporters. En natuurlijk wens ik alle sporters en hun coaches heel veel succes het komende weekend. Ik weet hoe hard jullie allemaal getraind hebben, dus er komen vast mooie resultaten!’

Of het van hogerhand is geregeld: op het moment dat de laatste groepsfoto is gemaakt, begint het opnieuw te regenen….

 

Meer foto’s op Facebook

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.