Gewoon welkom in Deventer!

MKB Toegankelijk, Deventer zonder Drempels en Ongehinderd werken samen om zoveel mogelijk drempels weg te nemen zodat iedereen in Deventer zich welkom voelt. Op de eerste dag van de Week van de Toegankelijkheid – maandag 3 oktober – is de aftrap daarvoor gegeven op De Brink in Deventer.

‘Gewoon welkom’ is het thema van deze week van de Toegankelijkheid. ‘Gewoon welkom’ gaat over fysieke toegankelijkheid, maar vooral ook over sociale toegankelijkheid. Ben je welkom, vóel je je welkom? Word je gastvrij ontvangen in de winkels, de horeca en de openbare gebouwen in Deventer? Ook als je een beperking hebt?

Ongehindernisbaan

Op de Brink in Deventer verrichten wethouder Rob de Geest, en Gerard de Nooij (directeur van Ongehinderd) de aftrap van de Week van de Toegankelijkheid. ‘Een jaar geleden zijn we gestart met “Deventer zonder drempels”, vertelt de wethouder. ‘Dit is een mooi vervolg: samen gaan we aan de slag om Deventer voor iedereen nog toegankelijker te maken!’ Daarna kan iedereen de ‘Ongehindernisbaan’ uitproberen: een baan met verschillende soorten drempels, om mensen zelf te laten ervaren waar je allemaal tegenaan loopt, letterlijk en figuurlijk, als je een beperking hebt.

Informatie

In de gele bus van Iedereen Actief kunnen mensen informatie krijgen over toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Zo is daar Patricia Bolink, online/web ervaringsdeskundige, om te vertellen hoe het is om als slechtziende je weg te vinden in de online wereld. Natuurlijk is er koffie en thee, verzorgd door de medewerkers van Brownies@downieS.

Testen toegankelijkheid MKB

Deventer kent een aantal toegankelijkheidsambassadeurs. Zij testen, met de Ongehinderd App, de toegankelijkheid van allerlei locaties. Van winkels tot horeca, van openbare gebouwen tot sportaccommodaties. Omdat het MKB in Deventer ook toegankelijk wil zijn, werken MKB, gemeente en Ongehinderd nu samen aan een MKB Toegankelijke Route. Ondernemers kunnen hun locatie laten testen door professionele testers van Ongehinderd. Deze specialisten brengen ook een gedegen advies uit voor eventuele verbeteringen. De keuring vindt plaats tegen gereduceerd tarief (want de gemeente Deventer en het MKB betalen mee) en zo kan elke ondernemer een Nederlands Keurmerk Toegankelijkheid behalen in verschillende niveaus.
De toegankelijkheidsambassadeurs hebben veel winkeliers en horecagelegenheden in Deventer bezocht, zijn met ze in gesprek gegaan en hebben een folder achtergelaten met gegevens voor de aanmelding. In november zijn de resultaten bekend!

Meer foto’s vindt u op Facebook.

 

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.