Het Verschil 2024 in een nieuwe jasje

Een volle zaal, spetterende dansoptredens, mooie liedjes, lekkere hapjes en vooral: tweeëntwintig organisaties die elkaar en het publiek laten zien wat ze te bieden hebben op het gebied van inclusie en diversiteit. Voeg daarbij een prijs van € 500 voor de winnaar en alle ingrediënten voor een mooie middag zijn aanwezig. En een mooie middag is het in het gebouw van Stichting Masohi.

‘Jarenlang besliste een jury welke persoon of organisatie de prijs in de wacht sleepte’, vertelt Gerja Meima, directeur van het Etty Hillesum Centrum. ‘Nu vonden we het tijd voor een andere opzet. We hebben organisaties en personen die zich bezig houden met verbinding tussen mensen uitgenodigd om deel te nemen aan de Diversiteitsmarkt. Daar konden zij zich presenteren en laten zien wat hun bijdrage is aan een inclusief en divers Deventer. Met een stembiljet konden alle aanwezigen een stem uitbrengen op het initiatief dat hen het meeste aanspreekt.’ De aanwezige organisaties pakken die gelegenheid met beide handen aan. Met filmpjes, optredens, foto’s en ander publicatiemateriaal brengen ze de initiatieven onder de aandacht van de aanwezigen.

COC face-it is de winnaar

Als alle stemmen zijn geteld blijkt COC face-it de winnaar van de cheque van € 500 die besteed kan worden voor initiatieven van de organisatie. Face-it organiseert laagdrempelige activiteiten voor de hele regenboog gemeenschap in Deventer. Voorvrouw Jill Woerts neemt de prijs in ontvangst uit handen van burgemeester Ron König. Ze laat weten heel blij te zijn met deze waardering voor Face-it en bedankt vooral de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie. De tweede prijs is voor Deventer zonder Drempels, de derde voor Buddy to Buddy. ‘Een mooie winnaar’, vindt Gerja. ‘Maar ook de andere initiatieven verdienen waardering en daar is zo’n middag ook voor bedoeld. Het was een gezellige, ontspannen middag, precies wat we voor ogen hadden. Ja, wat mij betreft is dit concept zeker voor herhaling vatbaar!’

Het Verschil wordt georganiseerd door het Etty Hillesum Centrum, Amnesty International en discriminatie.nl

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.