In memoriam: Rick Brink

Afgelopen zaterdag is – geheel onverwacht – Rick Brink overleden. Bij Iedereen Actief hebben we Rick leren kennen als een altijd positief mens: klein van stuk, maar zijn inzet voor kinderen en mensen met een beperking ongelooflijk groots. Het is onvoorstelbaar dat hij er nu niet meer is.

Rick is betrokken bij Iedereen Actief en Deventer zonder Drempels via het project van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) én Stichting Het Gehandicapte Kind om de eerste inclusieve generatie van Nederland te laten opgroeien. En generatie waarin iedereen anders is, maar wel gelijkwaardig. Rick is adviseur van het project namens Het Gehandicapte Kind.
In Deventer gebeurt heel veel op het gebied van inclusiviteit en toegankelijkheid. De gemeente is bij Rick dan ook volop in beeld om de eerste gemeente in Nederland te worden die werk maakt van de eerste inclusieve generatie. De afgelopen twee jaren is hij regelmatig in Deventer om de voorgang van het ‘Inclusiepact’ te bespreken en activiteiten van Iedereen Actief en Deventer zonder Drempels te bezoeken.

Afscheid

Op Koningsdag is Rick nog op bezoek bij de Koningsspelen bij De Linde, samen met en Cerrune Bouts, programmanager bij Stichting Het Gehandicapte Kind. Hij geniet van de activiteiten die voor alle kinderen, met en zonder beperking toegankelijk zijn. Dat is immers waar hij zich zo hard voor maakt: dat kinderen allemaal samen spelen, sporten en naar school kunnen.
We hebben afscheid van hem genomen in de volle overtuiging dat we dit jaar samen mooie stappen zouden zetten op weg naar de eerste inclusieve generatie in Deventer.
Rick, we gaan je betrokkenheid en bevlogenheid hier enorm missen. Wij zullen er in Deventer alles aan doen om die droom van de inclusieve generatie te realiseren. Maar we gaan je vooral missen als positief, aardig en lief mens.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.