Inclusieve speelplek in Dedemsvaart

Een prachtige, inclusieve natuurspeelplek cadeau. Wie wil dat nou niet? Rick Brink valt die eer te beurt als hij afscheid neemt van de gemeenteraad in Hardenberg om minister van Gehandicaptenzaken te worden bij de KRO/NCRV. Hoveniersbedrijf Anno 2000 heeft de natuurspeelplek, in samenwerking met Ity Busstra van de Kleine Tuinman, kinderen en ouders, ontworpen. En het resultaat is een feest voor het oog, maar vooral ook een feest om in te spelen! 

Het is het laatste onderdeel van het bezoek van de delegatie uit Deventer aan de gemeente Hardenberg. En ook de aanwezigen uit Hardenberg gaan graag mee naar de Kotermeerstal in Dedemsvaart om de nieuwe speelplek te bekijken.

Simpel

Bevlogen ontwerper Anno Kuildersma legt uit waar hij allemaal rekening mee heeft gehouden. ‘We hebben meer verharding gebruikt dan we anders doen’, legt hij uit. ‘Bijvoorbeeld rondom de waterpomp en de picknickbank. Zo kun je er ook makkelijk komen met een rolstoel. De glijbaan is ook te bereiken met een rolstoel en we hebben er een lange uitglijsectie aan gemaakt. Zo blijft een kind op de glijbaan en valt niet in het zand.’

En dat zijn nog maar een paar dingen waar aan is gedacht. Soms is het heel simpel: er loopt een vlonder het water in. Door om die vlonder een opstaande rand van zo’n tien centimeter hoog te maken, kan een rolstoel (of een kinderwagen) niet in een onbewaakt moment het water in rollen. Verder is er gewerkt met kleuren op advies van Bartimeus, een organisatie die zich inzet voor slechtzienden. Ook kun je er muziek maken. ‘Het is voor ons ook even zoeken of het zo allemaal werkt’, aldus Anno. ‘Dat gaan we de komende tijd zien. Ik ben heel benieuwd hoe druk het hier gaat worden!’

Meer foto’s (ook van de rest van het bezoek aan Hardenberg) vindt u op Facebook.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.