Megaklus voor inpakkers Bianca en Gonnie

Honderden kledingstukken om uit te zoeken, duizenden namen op etiketjes, zo’n 120 tassen om in te pakken. Voordat de ongeveer tachtig sporters en veertig coaches van de Deventer Sportploeg volgende week afreizen naar de Special Olympics klaren Gonnie Bisschop en Bianca van Hoof samen een gigantische klus.

Elke twee jaar is het een bijzonder moment bij de Special Olympics: de intocht van de atleten. De Deventer Sportploeg trekt daarbij altijd extra aandacht als de grote ploeg in de speciale sportkleding binnenkomt. Elke keer een kippenvelmoment. Om dat voor elkaar te krijgen is de werkgroep al in het begin van het jaar met de voorbereidingen begonnen. Dat begint met het uitzoeken van de kleding: welke kleur gaat het worden en ook belangrijk: is het gewenste pak bij onze leverancier Stanno voor zoveel mensen tegelijk beschikbaar? En geldt dat ook voor de regenjacks en T-shirts die we bij Goal Promotions bestellen?
Is dat allemaal geregeld, dan volgen in april de passessies bij Sport 2000 Buitink op Winkelcentrum Colmschate. Van elke sporter en elke coach worden de maten genoteerd. Daarna wordt alles besteld én voorzien van de juiste bedrukking.

Opslagruimte

Halverwege mei komen de eerste bestellingen binnen. Dat past al lang niet meer in een woonhuis, dus wordt er tijdelijk speciale opslagruimte gehuurd. Dan begint de megaklus voor Bianca en Gonnie. Elke sporter en elke coach krijgt een tas met zijn of haar naam erop, met daarin een volledig kledingpakket in de juiste maat én elk stuk apart voorzien van de naam. Want het is natuurlijk prachtig al die gelijke kleding, maar je moet wel weten wel kledingstuk van wie is!

Dágen werk

De ruimte staat vól met dozen, tassen en spullen. Gonnie, door Bianca gevraagd om te helpen bij het samenstellen van de tassen, constateert: ‘We hebben het gezellig samen, maar ja, het is wel een enorme klus; we zijn er dágen mee bezig. Gelukkig kunnen we allebei overdag aan de slag, dan kunnen we echt meters maken.’

Op elkaar ingespeeld

‘We zijn helemaal op elkaar ingespeeld, want we doen dit al jaren’, lacht Bianca, lid van de werkgroep. ‘We weten precies wie wat doet en hoe het werk. We hebben een grote doos met scharen, pennen, stiften, perforator, plastic zakjes, tierips én alle namen en maten op lijsten. Alle verpakkingen halen we eraf, ze moeten de spullen meteen kunnen aantrekken. We pakken de tassen per sport in. Daarbij letten we goed op wat er het eerste weer uit moet, want dit jaar kleden de sporters zich al in Deventer om, voordat we naar Breda vertrekken. Daarom zorgen we ervoor dat alle tassen ingepakt en wel op donderdag 13 juni bij de Scheg staan. Dan kan iedereen zich daar vrijdag omkleden en daarna de bus in. Klaar voor een superleuk en sportief weekend met dank aan Bianca en Gonnie!

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.