Niets over ons, zonder ons

Deze uitspraak is het motto van een groep (jonge) mensen met en zonder beperking in Deventer. Zij pleiten ervoor dat er mét hen, in plaats van over hen wordt gesproken. In een enthousiaste brainstormgroep bedenken zij ideeën die het mogelijk maken om mensen met en zonder beperking samen te laten meedoen aan de maatschappij. Zo hebben zij zelf een stem in de activiteiten die worden ontwikkeld. Een van de ideeën is om meer te doen met de digitale mogelijkheden die de huidige tijd ons biedt. Op zaterdag 12 januari is de groep bij elkaar om een aantal opties te bekijken.

Op het Sport-, Beweeg- Cultuurplein kun je samen spelen, sporten uitproberen, cultuur snuiven en informatie krijgen over de mogelijkheden die Deventer zonder Drempels biedt. Daar wil de Brainstormgroep graag een aantal digitale mogelijkheden aan toe voegen. Met bijvoorbeeld een VR-bril of spellen op de Nintendo kun je kinderen en volwassenen uitdagen om meer te bewegen. Dat past natuurlijk prima op het plein.

De X-Wall

De wat? Nou: de X-Wall. Een enorm touchscherm waarop je allerlei sporten kunt doen. En tegelijkertijd ook kunt leren rekenen of spellen. De Brainstormgroep krijgt vandaag de kans om dat eens even goed te testen. ‘De X-Wall is bedoeld om kinderen en jongeren te laten bewegen’, legt Sander Westerman, eventmanager bij X-Wall uit. ‘We hebben inmiddels zo’n zestig verschillende games ontwikkeld en er komen er steeds meer. Op heel veel plekken in Nederland is de X-Wall al een vast onderdeel bij evenementen of bijvoorbeeld sporthallen. Maar je kunt er dus ook een huren en dan zetten we hem op voor een dag of een paar dagen.’ Van elke witte muur maak je met een krachtige beamer een interactief speelscherm. In de beamerbox zit een camera die de bewegingen registreert op de muur in combinatie met een sensor in de goal. Alle ballen, groot of klein, of handen worden gedetecteerd door de X-Wall. Bij elk spel zitten geluidseffecten om de spelers te motiveren. De deelnemers van de Brainstormgroep zijn enthousiast: wat een mooi product om iedereen op een speelse manier in beweging te krijgen! De komende tijd gaan ze kijken of het ook daadwerkelijk in Deventer in te zetten is.

 

 

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.