Sport-, Beweeg- en Cultuurplein bij Wijk 16!

Onder het motto ‘Meedoen zonder drempels’ strijkt het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein van Iedereen Actief de komende maanden neer op verschillende locaties in Deventer en omgeving. Donderdag 21 oktober is Wijk 16 aan de beurt! Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op dit actieve plein en de toegang is gratis! Kom je ook meedoen?

Iedereen kan deze middag kennismaken met verenigingen die een aanbod hebben op het gebied van sport, bewegen en cultuur; voor kinderen en volwassenen mét en zonder beperkingen. Je mag van alles uitproberen: wie weet vind jij deze middag wel een vereniging die bij jou past!

Toegankelijkheid

Naast alle activiteiten op het plein buigt een aantal toegankelijkheidsambassadeurs zich op de toegankelijkheid in de wijk. Maar wat is nou eigenlijk toegankelijkheid? Is een accommodatie toegankelijkheid als je er met een rolstoel in kunt? Toegankelijkheid houdt meer in dan alleen fysieke mogelijkheden. Respect, vriendelijkheid, je welkom voelen, dat zijn ook belangrijke aspecten die bij toegankelijkheid horen. Met een speciale app, de app Ongehinderd, zijn accommodaties heel goed te testen (en iedereen kan de resultaten opzoeken via de app), maar Iedereen Actief gaat ook – met de toegankelijkheidsambassadeurs – een rapport opstellen over geteste locaties/verenigingen en daarover met de verantwoordelijke mensen in gesprek. Op een positieve manier samen kijken naar wat er eventueel beter kan en hoe dat gerealiseerd kan worden.

zeven personen checken de app

Meer informatie

Wil uw organisatie, wijk- of sportvereniging ook een keer uitpakken met het Sport, Beweeg- en Cultuurplein? Neem dan contact op, dan kunnen we samen de mogelijkheden inventariseren. Ben je sportief aangelegd en wil je een leuke vrijwilligersklus bij het Sport, Beweeg- en Cultuurplein? Dan ben je van harte welkom.
Stuur in beide gevallen een mailtje naar info@iedereenactief.nl

ontdek en doe mee affiche

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.