Veel gezelligheid op het Sport-, beweeg- en cultuurplein!

Rappen, dansen, sporten, zingen en gewoon gezellig samen leuke dingen doen. Dat zijn de ingrediënten van een middag op het Sport-, beweeg- en cultuurplein. In de voorjaarsvakantie was het plein te vinden in Raalte, en op twee locaties in Deventer. Naast alle leuke dingen, was er ook aandacht voor toegankelijkheid én voor Deventer zonder drempels.

Een groot aantal jonge, enthousiaste vrijwilligers begeleidde de kinderen die er waren bij de sport- en beweegactiviteiten. Daarnaast zorgden de Zingende Badmutsen, rapper Manke, Zanger Michel, musical- en dansgroep SVOD en Vrouwen voor Elkaar voor mooie optredens en leuke workshops.
‘Het zijn heerlijke middagen’, vindt Kees van Hoof, voorzitter van de Deventer Sportploeg en organisator van de evenementen. ‘De kinderen die er zijn hebben zoveel plezier en alle vrijwilligers doen enorm hun best om het iedereen naar de zin te maken.’ Wat Kees betreft hadden we nog wel meer bezoekers mogen komen. ‘We organiseren deze middagen voor alle Deventenaren en natuurlijk vooral voor de kinderen. En ja, er hadden meer kinderen bij gekund. Dus als we een volgende keer ergens staan met het plein: kom vooral langs. Wij maken er een supermiddag van en het is helemaal gratis!’

Toegankelijkheid

De toegankelijkheidsambassadeurs hebben de locaties (Tijenraan in Raalte en De Scheg en Kei 13 in Deventer) aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen. Zijn de locaties toegankelijk voor iedereen? Kun je er met een rolstoel naar binnen? Zijn de toiletten goed bereikbaar? Van alle locaties wordt een rapportage gemaakt en aan de hand daarvan gaan de ambassadeurs met de beheerders van de locaties in gesprek. Want als er onvolkomenheden worden gevonden zijn die vaak met kleine ingrepen op te lossen. Zo werken we aan toegankelijkheid voor iedereen!

Iedereen doet mee

Tijdens de sportieve en creatieve middagen hebben een kleine 20 organisaties het Manifest “Iedereen doet mee!” ondertekend. Maatschappelijke organisaties, maar ook organisaties uit de politiek, het bedrijfsleven en het onderwijs zetten hun handtekening voor een Deventer waarin iedereen mee kan en mag doen, ongeacht culturele achtergrond, genderidentiteit, beperking, leeftijd, afkomst, kwetsbaarheid, geletterdheid en/of, inkomen. Zo maken we van Deventer een gemeente zonder drempels. De gemeente Deventer, Stichting Fooruit, Deventer Kunstcircuit en de Deventer Sportploeg zijn de initiatiefnemers van dit project. ‘Hoe meer organisaties er bij komen, hoe beter’, vindt Kees. ‘Inmiddels hebben er bijna vijftig organisaties een handtekening gezet. Ook het bedrijfsleven begint het te ontdekken, want ook daar moet iedereen mee kunnen doen!’
Organisaties die ook willen tekenen kunnen contact opnemen met Iedereen Actief.

Meer foto’s vindt u op Facebook

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.