Frame schaatsen nieuwe sport in Nederland

Stichting het Gehandicapte Kind introduceert Frame Schaatsen als nieuwe sport in Nederland

Vanaf nu kunnen ook kinderen met een beperking het ijs op door middel van een schaatsframe. Dit sporthulpmiddel lijkt op een running frame (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje en ijzers, kunnen de kinderen gemakkelijk zitten en vaart maken. Hierdoor beleven ook kinderen met een beperking schaatsplezier!

Een nieuwe sport

Vorig jaar genoot heel Nederland van het winterse weer. We konden volop schaatsen in onze prachtige natuur. Maar dat gold niet voor kinderen met een beperking.  Zij stonden aan de kant toe te kijken naar hun broertjes, zusjes en leeftijdgenootjes die plezier maakten op het ijs. Dat moet en kan anders! Daarom is Stichting het Gehandicapte Kind, in samenwerking met de Sven Kramer Academy, het project Frame Schaatsen gestart.

In Thialf in Heerenveen vonden de eerste frameschaatslessen plaats. In twee groepjes van in totaal twaalf kinderen werden de frameschaatslessen gegeven tijdens trainingen van kinderen zonder beperking. Dit stimuleert het samen sporten voor kinderen met en zonder beperking en gaat het sociaal isolement tegen.

Amy kan nu ook meedoen

Amy (11) is één van de kinderen die meedoet met de frameschaatslessen. Haar familie is altijd al in de ban van schaatsen, zeker nu de Olympische Winterspelen in volle gang zijn. Daarom is het zo fijn dat ook Amy nu kan schaatsen.

Amy is aan het Frame schaatsen op de kunstijsbaan.

Moeder Boukje vertelt: “Amy heeft cerebrale parese en kan niet zelf lopen, laat staan sporten. Mijn hele gezin is fan van schaatsen. We kijken er altijd naar op tv en zodra er ijs ligt, binden we de ijzers onder. Maar Amy kan vanwege haar beperking niet mee schaatsen. Totdat we kennis maakten met Frame Schaatsen. Amy kan nu ook meedoen met de andere kinderen. Ze lacht, ze geniet, ze straalt wanneer ze met haar schaatsframe het ijs op gaat.”

Frame Schaatsen in heel Nederland

Nu is het tijd om de sport Frame Schaatsen verder uit te rollen in Nederland. Zo start volgend seizoen Frame Schaatsen in Hoorn. Het doel van Stichting het Gehandicapte Kind is dat er in elke provincie minimaal één schaatsbaan is waar kinderen kunnen frameschaatsen. Ook bij schaatsvereniging Sportief Oost in Deventer is men van harte welkom. Op woensdag van 18.30 – 19.45 uur vinden de trainingen plaats. Voor meer informatie mail naar aangepastschaatsen@sportiefoost.nl of info@iedereenactief.nl

Over Stichting het Gehandicapte Kind

Stichting het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) maakt zich hard voor kinderen met een handicap: ook zij moeten mee kunnen doen in onze samenleving door in de buurt te kunnen spelen, sporten en naar school te gaan met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers. Zie voor meer informatie: www.gehandicaptekind.nl.

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.