Zeventiende editie IJsselloop: feestje voor de G-lopers

Met een hartelijke ontvangst bij Witteveen en Bos, een heerlijk lentezonnetje en een prima temperatuur, kan de zondag van de zeventiende IJsselloop eigenlijk niet meer stuk voor de deelnemers van de Tweede editie van de G-loop. Of je nu hardloopt, wandelt, een framerunner bij je hebt of rolt in je rolstoel: het kan en mag allemaal. Het is dan ook een prachtig feest in de mooie binnenstad van Deventer.

Nog voor het startschot van de G-loop is er al een mooi moment voor de Deventer Sportploeg. Want voorzitter van de IJsselloop Erick van Zijl overhandigt een prachtige cheque van maar liefst € 3500,17 aan het Fonds Gehandicaptensport. Bij elkaar gebracht door de deelnemers van de IJsselloop. Dat mooie bedrag is bedoeld voor de actie ‘Samen fris en fit aan de start’ van de Deventer Sportploeg. Met deze actie wil de Deventer Sportploeg haar sporters stimuleren gezond te leven. ‘Zo gaat het geld van de sporters die vandaag meedoen, terug naar de sport’, aldus Erick van Zijl. ‘De zeventien cent achter de komma, staan voor de zeventiende editie. En wat ben ik blij om te zien dat er dit jaar dubbel zoveel deelnemers aan de G-loop zijn als vorige jaar!’

Startschot

Wethouder Jaimi van Essen lost het startschot voor de G-loop. ‘Wat is dit een mooi evenement in Deventer’, lacht hij. ‘Ik kwam vanmorgen de stad in, en zag hoe druk en gezellig het is. Ik ben er trots op dat ik het startschot mag lossen voor deze bijzondere groep sporters en wens ze heel veel plezier!’ Natuurlijk lopen er niet alleen sporters van de Deventer Sportploeg mee: er zijn individuele deelnemers uit Deventer en omgeving, een groep leerlingen van De Linde en een groep leerlingen van de Daniël de Brouwerschool uit Wilp. Ook Fooruit, de belangenvereniging voor en door mensen met een beperking laat zich niet onbetuigd: gekleed in het felblauw rollen en wandelen ze langs de mooie route.

Meedoen in Deventer

Mascotte Ben Actief van de Deventer Sportploeg voert de G-loop aan: niet lopend, maar op de tandem met zijn begeleider John. De eerste lopers finishen na een minuut of vier, de laatste rolt na ruim een kwartier onder het finishdoek door. Voor de meeste deelnemers aan de G-loop maakt dat niet uit: ze zijn vandaag allemaal onderdeel van de IJsselloop. En allemaal zijn ze trots op hun prestatie en de bijbehorende medaille. Meedoen in Deventer: daar gaat het om!

Meer foto’s vindt u op Facebook.

 

Partners

© 2024 Stichting Deventer Sportploeg | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp VIADesign | Technische realisatie Sieronline B.V.